advertentie
zaterdag 17 december 2022 15:43

We zijn nog niet van de winterse problemen af

We zijn nog niet van de winterse problemen af Winterse herfst of een herfstachtige winter: een aangevroren blad, foto: SCHIE

Het KNMI voorspelt voor zondagavond en de nacht naar maandag ijzel of bevroren regen in Zuid Holland en heeft daarom code geel afgegeven. En dat na een periode met al veel gladheid. Het Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft een naar eigen zeggen drukke dag en nacht op de SEH achter de rug en roept de Schiedammers op om toch vooral voorzichtig te zijn. 

door Matthijs Rorije

Het KNMI voorspelt voor zondagavond en de nacht naar maandag ijzel of bevroren regen in Zuid Holland en heeft daarom code geel afgegeven.

En dat na een periode met al veel gladheid. Het Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft een naar eigen zeggen drukke dag en nacht op de SEH achter de rug en roept de Schiedammers op om toch vooral voorzichtig te zijn. 

Onze weerman Tom Bruin denkt dat het komende nacht weleens matig kan gaan vriezen in Schiedam: -6 graden. "Zondag is het de hele dag koud. De dag begint met zon, maar de bewolking neemt in de middag snel toe en dan gaat regen vallen. In de nacht regent het meer" aldus Tom. Dat is dan het einde van de koude periode en de overgang gaat gepaard met bevroren regen of ijzel.

We gaan daarna meteen naar maxima van 10 graden, maar mooi weer wordt het niet: "Er valt van tijd tot tijd regen of een bui" aldus Tom.