advertentie
zondag 18 december 2022 13:50

Vanaf 17:00 uur code oranje wegens ijzel, Schiedam Opgelicht vanavond geschrapt

Vanaf 17:00 uur code oranje wegens ijzel, Schiedam Opgelicht vanavond geschrapt Een gladde stoep door ijzel, foto: SCHIE

Het KNMI heeft voor zondagmiddag 17:00 uur code oranje afgekondigd voor Zuid-Holland: het wordt dan (opnieuw) spekglad door ijzel of bevriezende regen. 'Vanaf het eind van de middag trekt een neerslaggebied van zuidwest (Zeeland) naar noordoost (Groningen) over het hele land. Aan de voorzijde van dit gebied kan het verraderlijk glad worden door ijzel en/of neerslag op een bevroren ondergrond. De gladheid kan enkele uren aanhouden' aldus de weerdienst. Het is dus vandaag nog oppassen geblazen want de afgelopen dagen zijn al heel wat mensen in Schiedam en de regio in het ziekenhuis beland met botbreuken. Code oranje geldt tot 21:00 uur.

Het KNMI heeft voor zondagmiddag 17:00 uur code oranje afgekondigd voor Zuid-Holland: het wordt dan (opnieuw) spekglad door ijzel of bevriezende regen.

'Vanaf het eind van de middag trekt een neerslaggebied van zuidwest (Zeeland) naar noordoost (Groningen) over het hele land. Aan de voorzijde van dit gebied kan het verraderlijk glad worden door ijzel en/of neerslag op een bevroren ondergrond. De gladheid kan enkele uren aanhouden' aldus de weerdienst. Het is dus vandaag nog oppassen geblazen want de afgelopen dagen zijn al heel wat mensen in Schiedam en de regio in het ziekenhuis beland met botbreuken.

Code oranje geldt tot 21:00 uur.

Schiedam Opgelicht gaat niet door vanavond

'Wegens code oranje met voorspelde gladheid gaat Schiedam Opgelicht vanavond, 18 december, niet door' laat het Stedelijk Museum Schiedam weten op Facebook. Schiedam Opgelicht is daarmee een dag eerder geëindigd dan gepland.