zondag 18 december 2022 17:30

Korfballers Nexus zetten zegereeks voort in laatste wedstrijd van 2022

De korfballers van Nexus hebben in het Zeeuwse Oost-Souburg hun zegereeks in de laatste wedstrijd van dit jaar weten voort te zetten. De eerste helft eindigde in 13-13.  In de tweede helft bleef het tot 20-20 stuivertje wisselen. Na een tactische vakwissel zette Nexus aan voor een heuse eindsprint. En die tactiek pakte goed uit want in een korte periode maakte Nexus zes treffers. In de allerlaatste fase wisten beide ploegen nog één keer te scoren waardoor Nexus het duel won met 21-27.

door Patrick de Boer

De korfballers van Nexus hebben in het Zeeuwse Oost-Souburg hun zegereeks in de laatste wedstrijd van dit jaar weten voort te zetten.

In een gelijkopgaande eerste helft nam Atlas een 4-1 voorsprong. Nexus wist vervolgens de stand gelijk te trekken tot 5-5. Vanaf dat moment liep de score gelijk op. Nadat Nexus via 8-9 de eerste voorsprong had genomen, reageerde Atlas hier direct op en liep het uit naar een 13-10 voorsprong. Met nog vijf minuten tot de rust wist Nexus de rug te rechten en werd de ruststand 13-13.

In de tweede helft bleef het tot 20-20 stuivertje wisselen. Na een tactische vakwissel zette Nexus aan voor een heuse eindsprint. En die tactiek pakte goed uit want in een korte periode maakte Nexus zes treffers. In de allerlaatste fase wisten beide ploegen nog één keer te scoren waardoor Nexus het duel won met 21-27.

Nexus sluit daarmee het eerste deel van de zaalcompetitie af met 8 punten uit 4 wedstrijden. De competitie wordt op zaterdag 14 januari hervat met een uitwedstrijd tegen NIO uit Rotterdam.