advertentie
donderdag 29 december 2022 08:28

Forse schade aan Café Proosje na brandstichting

Forse schade aan Café Proosje na brandstichting Foto's: Flashphoto

In café Proosje op de Hoogstraat in Schiedam is in de nacht van woensdag op donderdag veel schade ontstaan na brand. De politie gaat er vanuit dat onbekenden hebben geprobeerd brand te stichten bij het café. Bij aankomst van de brandweer brandde de voorgevel van het pand. Ook lag er een soort van jerrycan voor de deur met brandstof. De brandweer wist te voorkomen dat het hele café in vlammen op ging, maar vooral aan de voorzijde van het pand is de schade groot. In de rest van het pand is wel rook- en waterschade.


In café Proosje op de Hoogstraat in Schiedam is in de nacht van woensdag op donderdag veel schade ontstaan na brand.

De politie gaat er vanuit dat onbekenden hebben geprobeerd brand te stichten bij het café, zo laat een woordvoerder aan SCHIE weten. Bij aankomst van de brandweer brandde de voorgevel van het pand. Ook lag er een soort van jerrycan voor de deur met brandstof.

foto7

De brandweer wist te voorkomen dat het hele café in vlammen op ging, maar vooral aan de voorzijde van het pand is de schade groot. In de rest van het pand is wel rook- en waterschade.

De brandweer schaalde op naar het sein Middelbrand. De politie doet verder onderzoek naar de daders van de brandstichting. Bij de brand raakte niemand gewond.

Media