advertentie
maandag 09 januari 2023 10:11

Schiedamse trouwambtenaar Eelco Schippers maakt z’n opwachting in Married At First Sight

Schiedamse trouwambtenaar Eelco Schippers maakt z’n opwachting in Married At First Sight Foto: RTL

De Schiedamse trouwambtenaar Eelco Schippers is dinsdag voor het eerst bij RTL4 te zien als trouwambtenaar in het populaire Tv-programma Married At First Sight (MAFS). Eelco Schippers werkt 13 jaar voor de gemeente Schiedam, in verschillende functies. Daarnaast is hij al negen jaar trouwambtenaar. We spraken Eelco over zijn ervaringen met het Tv-programma.

door Matthijs Rorije

De Schiedamse trouwambtenaar Eelco Schippers is dinsdag voor het eerst bij RTL4 te zien als trouwambtenaar in het populaire Tv-programma Married At First Sight (MAFS).

Eelco Schippers werkt 13 jaar voor de gemeente Schiedam, in verschillende functies. Daarnaast is hij al negen jaar trouwambtenaar.

We spraken Eelco over zijn ervaringen met het Tv-programma.

26c998ea98caf769ad0dc72483fcc3de XL

Foto: Twitter

“Mooi om te zien”

“Ik had geen ervaring met werken voor een TV programma, laat staan zo’n populair programma. Het was heel tof om te zien hoe professioneel dat gaat achter de schermen. Vooral hoe serieus de experts de kandidaten proberen te matchen vond ik mooi om te zien”.

Imageeelco2

Foto: RTL

“Dit kan ook anders”

Op zijn website legt Eelco uit waarom hij trouwambtenaar is geworden: “Ik was al een aantal keren te gast in de trouwzaal bij vrienden, waarbij ik dacht zo wil ik het niet, dit kan ook anders. Vervolgens kwam ik vlak daarna via mijn werk in contact met een trouwambtenaar en ben ik een keer mee gegaan naar een ceremonie. Dat was het moment waarop ik enorm enthousiast ben geworden”.

Image eelco3

Foto: Eelco Schippers

Zelfs in Italië trouwen

Eelco Schippers is trouwambtenaar in Schiedam. “Door het College van B en W van de gemeente Schiedam ben ik voor langere tijd benoemd als Babs (Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) in Schiedam.”

De huwelijken in Married At First Sight worden niet in Schiedam, maar op andere mooie locaties in Nederland voltrokken. Mag je als Babs dan overal in Nederland werken?
Eelco: “Ik ben als Babs beëdigd door de rechtbank. Daarmee kan ik bij andere gemeenten aanvragen of ik voor hen één dag als Babs mag optreden, als een bruidspaar dat graag wil. Dat gebeurt met enige regelmaat. Ik heb op verzoek zelfs twee keer hun huwelijk in Italië voltrokken! Voor MAFS heeft het bruidspaar natuurlijk niet gevraagd of ik hen wil trouwen, maar dat heeft de producent van het programma gedaan. Zij hebben ook alles geregeld met de gemeente waar het huwelijk plaats vond.”

En die huwelijken vinden volgens Eelco op plaats op ‘superromantische, haast sprookjesachtige  plekken.’ “Dat past bij het programma”. 

Dinsdagavond om 20.30 uur is de vierde aflevering op RTL4 te zien is. Daarin voltrekt Eelco het huwelijk van Maarten en Richelle. “Deze uitzending is nu al te zien op Videoland” geeft Eelco als tip. Dat huwelijk voltrok Eelco in Huize Scherpenzeel.

Je bent nog niet op Tv te zien geweest maar heb je al wel reacties gekregen?

Eelco: “De opnames vonden in het najaar plaats, daarna heb ik lang geheim moeten houden dat ik mijn opwachting zou maken in MAFS. Dat mocht pas vanaf vlak voor de jaarwisseling. Sinds ik op mijn LinkedIn en Instagram deelde dat ik op TV te zien zou zijn heb ik heel veel reacties gekregen. Van vrienden en bekenden, maar ook van bruidsparen die ik in het verleden getrouwd heb. En ook van de media, zelfs RTL Boulevard is bij mij thuis langs geweest voor een interview.”

Zelf ook in het huwelijksbootje stappen

290297940 5160581434060249 818058142372498502 n

Foto: Facebook

In het interview met RTL Boulevard laat Eelco weten dit jaar ook zelf in het huwelijksbootje te stappen. “Ik ben vorige maand 40 jaar geworden en ik ben papa van een geweldige dochter van 3 jaar oud. Sinds kort ben ik verloofd met haar moeder. En dit jaar gaan we trouwen”