advertentie
woensdag 11 januari 2023 14:32

Twee maal code geel: eerst vanavond voor onweer, morgenochtend voor windstoten

Het KNMI heeft voor onze regio twee maal code geel afgegeven: vanaf 19:00 uur vanavond voor onweer en donderdagochtend vanaf 6:00 uur voor zware windstoten van 75-90 km/u. Rijkswaterstaat verwacht morgen zwaardere spitsen dan gebruikelijk door de zware regenval en windstoten. 'Normaal gesproken is donderdag al een van de drukkere dagen op de weg. Niet in de file staan? Maak dan een andere keuze, werk bijvoorbeeld thuis als dat kan.'

Het KNMI heeft voor onze regio twee maal code geel afgegeven: vanaf 19:00 uur vanavond voor onweer en donderdagochtend vanaf 6:00 uur voor zware windstoten van 75-90 km/u.

'Vanavond trekken er enkele onweersbuien van west naar oost over het land. Bij deze buien is er kans op hagel en komen windstoten voor van 60-75 km/u' aldus het weerinstituut. Code geel geldt van 19:00 tot 23:00 uur. 'In het (noord)westen zijn er bij de buien windstoten van 75-100 km/u mogelijk. De windstoten komen uit een zuidwestelijke richting. De buien trekken in de tweede helft van de avond weg naar Duitsland, waarna de wind tijdelijk afneemt'.

Donderdagochtend vanaf 6:00 uur tot 10:00 uur geldt code geel in onze regio vanwege de verwachte zware windstoten van 75-90 km/u uit een zuidwestelijke richting.

'Werk thuis als het kan'

Rijkswaterstaat verwacht morgen zwaardere spitsen dan gebruikelijk door de zware regenval en windstoten. 'Normaal gesproken is donderdag al een van de drukkere dagen op de weg. Niet in de file staan? Maak dan een andere keuze, werk bijvoorbeeld thuis als dat kan.'