advertentie
maandag 16 januari 2023 20:24

KNMI geeft toch ook voor onze regio code geel af voor gladheid, Irado gaat strooien

KNMI geeft toch ook voor onze regio code geel af voor gladheid, Irado gaat strooien Foto: archief SCHIE

Het KNMI heeft maandagavond laat toch ook voor onze regio code geel afgegeven. In de rest van Nederland was de waarschuwing voor gladheid al eerder van kracht. Irado gaat de straat op om te strooien. Irado de straat op om te strooien. 'De weersvoorspellingen op deze Blue Monday zijn niet al te rooskleurig: een dag vol met regen, die vannacht met temperaturen onder de 0 graden' laat Irado weten op social media. Daarom gaan de strooiwagens vanavond op pad. 'Vanwege de regen is het strooien een lastige klus' zegt het bedrijf. 'De regen zorgt onder andere voor extra gladheid. Met name fietspaden en bruggetjes worden glad'

door Matthijs Rorije

Het KNMI heeft maandagavond laat toch ook voor onze regio code geel afgegeven. In de rest van Nederland was de waarschuwing voor gladheid al eerder van kracht. Irado gaat de straat op om te strooien.

'De weersvoorspellingen op deze Blue Monday zijn niet al te rooskleurig: een dag vol met regen, die vannacht met temperaturen onder de 0 graden' laat Irado weten op social media. Daarom gaan de strooiwagens vanavond op pad.

'Vanwege de regen is het strooien een lastige klus' zegt het bedrijf. De medewerkers kunnen namelijk pas gaan strooien als de regenbui voorbij is. 'En ook als het tussendoor regent komt dit het strooiwerk niet ten goede'.

Irado schrijft te verwachten dat de (auto)rijbanen wel 'warm' genoeg blijven, en dus niet glad zullen worden. 'De fietspaden en bruggetjes zullen echter waarschijnlijk wel glad worden'.

Irado heeft ook nog een tip: 'morgenochtend bij de bruggetjes even van je fiets stappen en alert zijn op bevroren plassen!' 

Code geel geldt van 6:00 tot 9:00 uur.