advertentie
woensdag 18 januari 2023 14:00

Schiedammer Castaignos tekent bij club in Tweede Bundesliga

Castaignos poseert met trainer Christian Titz Castaignos poseert met trainer Christian Titz 1. FC Magdeburg / Norman Seidler

Na een half jaar clubloos te zijn geweest heeft Schiedammer Luc Castaignos weer een nieuwe club gevonden. De 30-jarige spits gaat aan de slag bij 1.FC Magdeburg in de Tweede Bundesliga, het op-één-na hoogste niveau van Duitsland.

Na een half jaar clubloos te zijn geweest heeft Schiedammer Luc Castaignos weer een nieuwe club gevonden. De 30-jarige spits gaat aan de slag bij 1.FC Magdeburg in de Tweede Bundesliga, het op één na hoogste niveau van Duitsland.

Afgelopen week werkte Castaignos als proefspeler een stage af op het traingingskamp van de nummer zeventien van de Tweede Bundesliga. Daar maakte de Schiedammer een dermate goede indruk dat de club besloot een contract aan te bieden. Voor hoelang Castaignos tekent bij de club, wordt niet bekend gemaakt. Trainer Christian Titz is in zijn nopjes over het aantrekken van de oud-Feyenoorder: "Luc is een speler die in het verleden zijn kwaliteiten heeft laten zien. De afgelopen twee weken heeft hij een goede indruk bij ons achter gelaten." Bij Magdeburg gaat Castaignos met rugnummer 3 spelen.

Steenworp vanaf Thurlede

Als kind woonde Castaignos op een steenworp afstand van Sportpark Thurlede en kwam zodoende terecht bij Excelsior’20. Daar speelde ede jonge spits tot zijn 13e in de jeugd om vervolgens via één jaartje Spartaan’20 in Rotterdam neer te strijken in de jeugdopleiding van Feyenoord.  Na 15 goals in het eerste van Feyenoord één speelde de Schiedammer bij Internazionale, FC Twente, Eintracht Frankfurt, Sporting Lissabon, Vitesse het Koreaans Gyeongnam FC en OFI Kreta.

In Duitsland wacht Castaignos een zware kluif. Zijn nieuwe werkgever promoveerde vorig seizoen naar het tweede niveau van Duitsland en verkeerd dit seizoen in degradatiezorgen. Magdeburg staat onder de degradatiestreep op de zeventiende plaats, één punt boven de nummer laatst Sandhausen.