advertentie
zaterdag 21 januari 2023 12:37

Voor wie nog een slaapkamer zoekt: er ligt er een op Parkweg

Voor wie nog een slaapkamer zoekt: er ligt er een op Parkweg Foto: Bertha Stolker

Wie nog een tweedehands slaapkamer zoekt, compleet met twee matrassen, kan deze gratis ophalen op de Parkweg, kruising met de Burgemeester Honnerlage Gretelaan. Ondanks alle inspanningen van de gemeente en Irado om bijplaatsingen tegen te gaan, blijft het dweilen met de kraan open in Schiedam.

door Matthijs Rorije

Wie nog een tweedehands slaapkamer zoekt, compleet met twee matrassen, kan deze gratis ophalen op de Parkweg, kruising met de Burgemeester Honnerlage Gretelaan.

Betrokken bewoonster Bertha Stolker stuurde ons bijgaande foto.

Ondanks alle inspanningen van de gemeente en Irado om bijplaatsingen tegen te gaan, blijft het dweilen met de kraan open in Schiedam.

Gratis wegbrengen of op laten halen

Je kunt deze spullen (wel je afvalpas meenemen) gewoon langsbrengen bij de milieustraat van Irado. Er is zelfs een gratis aanhangwagen te leen. Of je kunt het (ook gratis) op laten halen door een afspraak te maken met Irado.

Dump je het, zoals deze bewoners van Nieuwland deden, bij de afvalcontainers, dan riskeer je een boete van minimaal € 150,- 

Extra inzet op een schone stad

“We gaan de komende jaren extra inzetten op een schone stad”, zei wethouder Doğukan Ergin afgelopen donderdag. “Dat doen we door extra schoon te maken en extra afval op te halen, ook in het weekend.” 

Voor Michael Oosterwaal, die voor Irado zich bezighoudt met de bestrijding van ratten, is dat een mooie uitkomst. “Het is ook een stuk voorkomen”, want hij heeft wel een lijstje waardoor ratten zich in een gebied minder fijn voelen. “Straatvuil opruimen, bosjes laag houden, afval ertussen weghouden en bijplaatsingen zo snel mogelijk weghalen.”