advertentie
zondag 07 oktober 2018 11:24

Duik mee in de Week van ons Water

Regio - Tijdens de Week van ons Water van 17 tot 24 oktober kun je van alles beleven en te weten komen over hoe we samen het water de baas blijven. En wat je zelf kan doen aan schoon en gezond water in en rond je huis. Er zijn leuke uitjes en wel negen fietsroutes langs bijzondere waterpunten! Bestuurders trappen woensdag 17 oktober af. Zij heten het publiek de hele week welkom om een duik te nemen in de wondere wereld van drink- en afvalwater. Fascinerend, leerzaam, veilig en schoon: dát is de Week van Ons Water!

Elke dag weer wordt hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Tijdens de Week van ons Water van 17 tot 24 oktober kun je bij jou in de buurt kijken waar gewerkt wordt waterveiligheid en aan schoon en gezond water. Ook voor kinderen is er veel te doen. Bij een tuincentrum zie je hoe je een watervriendelijke tuin maakt, je kan een kijkje nemen bij een polderdak waar regenwater wordt opgevangen en ga op excursie en leer hoe je veilige dijken maakt.

Er is op veel plekken in het gebied tussen en rond Leiden, Den Haag en Rotterdam wat te doen. Kijk op: www.afvalwaterketen.com/weekvanonswater/. Dit overzicht vullen we verder aan met activiteiten.

Fietsen langs waterpunten
Wist je dat boven én onder de grond van alles met water gebeurt? We maakten negen fietsroutes langs bijzondere waterpunten in het gebied rond Leiden, Den Haag en Rotterdam. De app BeleefRoutes wijst je de weg. Je krijgt een signaal als er op je smartphone of tablet wat te kijken of te lezen valt over waar je bent! Ga voor de routes naar de App Store of Google Play. Download gratis de app BeleefRoutes. Uit het overzicht download je één of meer van de ‘Volg de waterketen’ routes. Is de route geïnstalleerd? Dan heb je geen actieve internetverbinding meer nodig.

Bestuurders reizen door Delfland
Bestuurders van het Netwerk Afvalwaterketen Delfland (NAD) trappen de Week van Ons water af op woensdag 17 oktober. In het Netwerk Afvalwaterketen Delfland werken 12 gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland samen. Met elkaar werken alle partners dagelijks met passie en oog voor veiligheid, duurzaamheid en innovatie aan schoon en gezond water, voor nu en later. Samen zorgen ze dat het werken aan water betaalbaar en betrouwbaar blijft.