advertentie
zaterdag 28 januari 2023 01:46

Eindelijk grootse viering Sportawards; Keemink, Uyar en Nexus grijpen de prijzen

Na jaren van afwezigheid door corona konden de Schiedamse sportverkiezingen weer feestelijk. In het clubhuis van HC Schiedam kregen het beste sporttalent, de beste sporter en het beste sportteam van 2022 de sportprijs uitgereikt.

 

door Philip van Es

Na jaren van afwezigheid door corona konden de Schiedamse sportverkiezingen weer feestelijk. In het clubhuis van HC Schiedam kregen het beste sporttalent, de beste sporter en het beste sportteam van 2022 de sportprijs uitgereikt.

Te beginnen bij het sporttalent van het jaar. Want die prijs blijft dit jaar in handen van een judoka. Vorig jaar won Sebastian Olsen de prijs, dit jaar won zijn maatje Celil Uyar de prijs. Overigens zag Uyar ‘m zelf wel aankomen, maar was er bij de jonge judoka toch twijfel. “Ik was de enige Nederlands kampioen in het rijtje. Maar ik dacht nog wel ‘er zal toch niet nog een keer een judoka winnen?’”

De sporter van het jaar was er ééntje die al meermaals genomineerd was, maar de prijs nog nooit wist te winnen. Volleyballer Wessel Keemink mocht eindelijk zijn prijs in ontvangst nemen. “Ik wil Nouchka Fontijn hartelijk bedanken dat ze in de jury zit nu, want dan kun je de prijs niet winnen”, grapte Keemink in zijn vooraf opgenomen speech. Keemink speelt namelijk in Tsjechië bij VK ČEZ Karlovarsko en kon zodoende niet aanwezig zijn.

Maar voor Keemink was dat een mooi moment om zijn ouders in het zonnetje zetten. Die namen de prijs uit handen van de winnaar van 2021, honkballer Aaron de Groot,  in ontvangst. “Als sporter gaat het altijd over jezelf en je carrière, je staat altijd in de spotlight. Maar omdat ik er vandaag niet ben kunnen mijn ouders een keer in de spotlight staan. Vanaf jongs af aan hebben ze me altijd gesteund. Dus deze spotlight verdienen ze.”

Tot slot was daar de uitreiking van sportploeg van het jaar. En ook daar een winnaar die vaker genomineerd was maar nog nooit met de prijs in de handen mocht staan. De korfballers van Nexus kregen de prijs na hun kampioenschap in de derde klasse. Maar ook ditmaal dacht men naast het eremetaal te grijpen.

“Ik had er eigenlijk geen vertrouwen in”, lacht Kim Majoor. “We hebben het al eerder afgelegd tegen de dammers en Excelsior’20. Des te blijer zijn we dat we gewonnen hebben vandaag.” Overigens is Nexus hard bezig om zichzelf alvast te nomineren voor komend jaar. Want ook dit jaar staat de ploeg in de zaal bovenaan. Dus echt vieren dat de eretitel sportploeg van het jaar binnen is, zit er niet helemaal in. “We spelen morgen de belangrijkste wedstrijd tegen de medekoploper. Dus we doen het rustig aan. Maar gelukkig spelen we pas om kwart voor negen ’s avonds”, grapt Juliëtte van Schie.

Media