advertentie
zaterdag 28 januari 2023 17:20

Gondelvaart wel weer in 2025 bij 750 jaar Schiedam?

Mari Dingenouts, initiatiefnemer van de Gondelvaart tijdens de Brandersfeesten, hoopt dat de vaart met verlichte themaboten door de Schiedamse havens weer in het jaar 2025 kan worden gehouden. Schiedam bestaat dan immers 750 jaar. Mari was bij de Historische Vereniging Schiedam om 'Het Verhaal van Schiedam' over de Gondelvaart te vertellen. De allereerste Gondelvaart, met echte gondels, werd volgens Mario in Schiedam al 74 jaar geleden gehouden: op 31 augustus 1948.

door Rinke Couvreur en Matthijs Rorije

Mari Dingenouts, initiatiefnemer van de Gondelvaart tijdens de Brandersfeesten, hoopt dat de vaart met verlichte themaboten door de Schiedamse havens weer in het jaar 2025 kan worden gehouden. Schiedam bestaat dan immers 750 jaar. 

Mari was bij de Historische Vereniging Schiedam om 'Het Verhaal van Schiedam' over de Gondelvaart te vertellen. De allereerste Gondelvaart, met echte gondels, werd volgens Mario in Schiedam al 74 jaar geleden gehouden: op 31 augustus 1948.

"Van de 35 jaar Brandersfeesten die er sinds 1987 in onze stad werden gehouden, waren er 23 mét Gondelvaart" aldus Dingenouts.

Over het hoogtepunt

"In 1998 werd merkbaar dat de Gondelvaart over zijn hoogtepunt heen was. De meeste helden die de geweldige prestaties leverden in de afgelopen 12 jaar met hun verenigingen raakten vermoeid, en vergrijsden. Het bleek nog niet mogelijk om het stokje over te dragen aan andere vrijwilligers binnen de verenigingen".

750 jaar Schiedam

"Laten we na vandaag vanuit die onvergetelijke ervaringen met nieuw en jong elan toewerken naar een nieuw begin in het jaar 2025, het jaar waarin Schiedam 750 jaar bestaat en een aantrekkelijke en creatieve Gondelvaart weer een mooie plek kan krijgen in het programma".                                                                                                     

Speech11.mp4.00 02 06 20.Still001 kopiëren

Triple C, de organisatie van onder andere het Dickens Festijn in Schiedam, heeft bij Mari al aangegeven dan eventueel te willen helpen met het organiseren van de Gondelvaart. Maar volgens Mari moet het stadsbestuur wel haast maken "Want zo'n tocht organiseer je niet zomaar even, dat kost veel tijd".

 

Media