advertentie
woensdag 01 februari 2023 17:51

De Stem van Schiedam: bent u voorbereid op een Watersnoodramp?

Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat tachtig procent van de Nederlanders nauwelijks of helemaal niet voorbereid zijn op een overstroming. Het Rode Kruis vindt de cijfers zorgwekkend. 70 jaar geleden vond de watersnoodramp plaats in de nacht van 31 januari op 1 februari. Dit was de grootste natuurramp in Nederland in de 20ste eeuw. Zijn de Schiedammers voorbereid?

door Kimberly Meurs en Jarno Wagenveld

Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat tachtig procent van de Nederlanders nauwelijks of helemaal niet voorbereid zijn op een overstroming. Het Rode Kruis vindt de cijfers zorgwekkend. 70 jaar geleden vond de watersnoodramp plaats in de nacht van 31 januari op 1 februari. Dit was de grootste natuurramp in Nederland in de 20ste eeuw.

“Ik ben niet voorbereid op een watersnoodramp. Ik moet er wel aandenken inderdaad, ik lees het in de krant en op de televisie. Maar ik heb geen voorbereidingen genomen” vertelt een bewoner van de Gorzen. Een andere bewoner twijfelt of Nederland wel goed voorbereid is. “Ik hoop niet dat het gebeurt, maar of wij daar op voorbereid zijn weet ik niet. Ik heb gehoord dat de dijken verhoogd zouden worden, dus ik hoop dat het positief uitpakt.

De bewoners zijn niet angstig dat er een overstroming komt, toch blijft het bij een aantal omwonende in het achterhoofd spelen. “Heel erg bang ben ik niet, maar ik denk er wel heel veel aan.” Een andere omwonende denkt dat de ligging van de Gorzen problemen kan veroorzaken. “We leven hier in de Gorzen in een put zeg maar. Het zou hier vol kunnen lopen, maar ik hoop het niet voor de mensen”.

Media