advertentie
zaterdag 04 februari 2023 10:01

Misdaad, sport, politiek en onderwijs in de eerste Onder Ogen van het Jaar

Misdaad, sport, politiek en onderwijs in de eerste Onder Ogen van het Jaar

Het was het grootste nieuws van deze winter: na 12 jaar kwam er een doorbraak in de kelderbox-zedenzaken met de aanhouding van een 52-jarige Schiedammer. De zaak kreeg landelijke aandacht door het gebruik van nieuwe technieken. Onder andere een hologram en een stripverhaal kwamen aan te pas, en met resultaat. Misdaadverslaggever van het AD Sander Sonnemans zit bij ons aan tafel om hierover te vertellen.

Ook aandacht voor sport. De afgelopen periode was een zeer goede voor korfbalclub Nexus. Na kampioenschap en promotie naar de tweede klasse werd Nexus uitgeroepen tot sportploeg van het jaar tijdens de sportverkiezingen Schiedam. Hoofdtrainer Mario Bernard zit aan tafel, die ook komt vertellen over zijn contractverlenging.

Verder komt politiek aan de orde. Met Paulus Kerpels bespreken we de geanimeerde gemeenteraadsvergadering van afgelopen dinsdag. Hierin werd gesproken over de uitbreiding en renovatie van zwembad Groenoord. Veel oppositiepartijen interpreteerden dit besluit echter als het einde van Zwembad Zuid. Voorzitter van de Stichting Vrienden van Zwembad Zuid Albert Bons zit bij ons aan tafel om te vertellen of er nog hoop is voor Zwembad Zuid.

Onderwijs is ook een gespreksonderwerp vanavond. Ester Janssen, docent Nederlands van het Stedelijk Gymnasium Schiedam, komt vertellen over de verloedering van het taalniveau onder middelbare scholieren en pabo-studenten. Over dat onderwerp uitte onder meer minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs zijn zorgen eerder deze week.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media