advertentie
woensdag 08 februari 2023 17:50

Stem van Schiedam: Weet u waar de Provinciale Statenverkiezingen over gaan?

Op 15 maart mogen de Schiedammers naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapverkiezingen. De Provinciale Staten bepalen het beleid van de provincie. Ook kiezen zij de leden van de Eerste Kamer. Weten de Schiedammers dat?

door Jarno Wagenveld

Op 15 maart mogen de Schiedammers naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapverkiezingen. De Provinciale Staten bepalen het beleid van de provincie. Ook kiezen zij de leden van de Eerste Kamer.  Weten de Schiedammers dat?

“Ik weet wat het zijn en ze zijn behoorlijk belangrijk om dus dingen in de stad en provincie op orde te houden” vertelt een bewoner die de verkiezingen belangrijk vindt. Een andere bewoner merkt ook op dat de provincie invloed heeft op de politiek besluiten uit Schiedam. “Ook de provincie neemt beslissingen die voor Schiedam belangrijk kunnen zijn. Volgens mij over het spoor en met de Decathlon of dat wel of niet zou komen, die beslissing lag ook daar. Dus het is zeker wel belangrijk.”

Bewoners denken dat de lage opkomst bij de verkiezingen vooral komt door mensen die niet geïnteresseerd zijn. “Desinteresse, ja heel veel items die veel mensen hier niet zoveel interesseert. Landelijk heeft het natuurlijk veel meer uitstraling, niet dat het beter is, maar het heeft het wel.” Een andere bewoner denkt dat het aan het vertrouwen van de politiek ligt. “Ik denk dat er heel weinig vertrouwen is in de politiek met wat er ook landelijk is gebeurt. En daar zullen ze hard aan moeten werken om de mensen weer zover te krijgen dat ze gaan vertrouwen.”

Media