advertentie
vrijdag 10 februari 2023 20:14

Grote brand bij afvalverwerker vlakbij Polderweg

Grote brand bij afvalverwerker vlakbij Polderweg Foto's: Flashphoto

Bij het afvalverwerkingsbedrijf Renewi in de Spaanse Polder is vrijdagavond rond 19:00 uur een grote brand uitgebroken. Het bedrijf bevindt zich aan de Vareseweg, die grenst aan de Schiedamse Polderweg. De brand woedt in een loods van het afvalverwerkingsbedrijf. Rond 20:00 was de brand nog niet uitslaand, maar is er wel een flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft het incident opgeschaald naar Grote Brand. Daarnaast is een groot watertransport opgezet voor de voorziening van voldoende bluswater. Om de brand te kunnen bestrijden zijn enkele deuren van de loods geforceerd. Luchthaven Rotterdam The Haque Airport is in kennis gesteld

door Matthijs Rorije

Bij het afvalverwerkingsbedrijf Renewi in bedrijvenpark Noord-West is vrijdagavond rond 19:00 uur een grote brand uitgebroken.

Het bedrijf bevindt zich aan de Vareseweg in Rotterdam. Die weg grenst aan de Schiedamse Polderweg. De brand woedt in een loods van het afvalverwerkingsbedrijf.

'Rond 20:00 was de brand nog niet uitslaand, maar is er wel een flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft het incident opgeschaald naar Grote Brand' meldt Flashphoto.

Daarnaast is een groot watertransport opgezet voor de voorziening van voldoende bluswater. Om de brand te kunnen bestrijden zijn enkele deuren van de loods geforceerd. Luchthaven Rotterdam The Haque Airport is in kennis gesteld. De locatie van de brand ligt in het verlengde van de start en landingsbaan van het vliegveld. Een woordvoerder van de luchthaven laat aan Rijnmond weten dat de brand geen gevolgen heeft voor het vliegverkeer en de aanvliegroutes.

Rijnmond meldt verder dat in de grote loods een berg papier in de brand is gevlogen. 'Het pand zelf brandt niet'.  De brandweer is volgens Rijnmondveilig met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Het vuur was even na 21:00 uur onder controle. 'Om er zeker van te zijn dat de brand helemaal uit is, worden de brandende balen papier met een heftruck uit het pand gehaald en buiten in een container geblust' aldus Rijnmondveilig.

Pas om 00:34 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

23rerftwdASRFEWG

SDESAFFADEAGVBFDBVGFE