advertentie
zaterdag 11 februari 2023 13:08

Gratis fitnessen buiten op Schieveste: "Mooie manier om laagdrempelig te gaan sporten"

Hoewel de toestellen er al drie maanden staan, was zaterdagochtend pas de officiële opening van het open-lucht fitnesspark op Schieveste. Er waren personal trainers aanwezig die een introductieles verzorgden.

door Rinke Couvreur en Matthijs Rorije

Hoewel de toestellen er al drie maanden staan, was zaterdagochtend pas de officiële opening van het open-lucht fitnesspark op Schieveste. Er waren personal trainers aanwezig die een introductieles verzorgden.

Primeur tijdens corona

Het was een primeur voor Schiedam, bedacht tijdens de coronalockdown: fitnesstoestellen in de open lucht. De eerste apparaten stonden eerst op proef aan de Maasboulevard, die toestellen die daar nu staan, zijn aangekocht door de gemeente.

Sinds november vorig jaar is er een tweede open-lucht-finesspark bijgekomen: op Schieveste, het nieuw te ontwikkelen gebied tussen het station Schiedam Centrum en de A20. De fitnessapparaten staan bij Pathé Schiedam. Maar erg druk is het daar nog niet, vindt wethouder Antoinette Laan: "We hopen dat er wat meer reuring komt in dit gebied. De toestellen staan er hier nog niet zo heel lang en het was winter"

Praktijkonderzoek

De fitnesstoestellen op Schieveste zijn nog onderdeel van een 'praktijkonderzoek'. "Ze blijven staan tot in het voorjaar" zegt wethouder Laan. "We doen niet genoeg aan bewegen in Schiedam en dit is mooie manier om laagdrempelig te gaan sporten".

Personal trainer Siegfried Cijntje noemt de opening, hoewel het niet erg druk was, toch een succes: "Ik vond het geweldig, maar ik had wel meer deelnemers verwacht. Mijn missie is iedereen tot actie brengen, lekker bewegen. Mensen die het niet breed hebben hebben kunnen hier gebruik van maken". 

Planontwikkeling Schieveste ligt voorlopig stil

Op Schieveste wordt de komende jaren flink gebouwd. Er moeten studentenwoningen, koopwoningen, huurwoningen in de vrije sector en sociale huurwoningen komen. En ook een hotel, kantoren, horeca en winkels. Maar voorlopig ligt de planontwikkeling stil omdat er bij de Raad van State twee beroepen tegen het nieuwe bestemmingsplan zijn ingesteld.

Media