advertentie
maandag 13 februari 2023 18:07

Het kolkt van inspiratie in de Sodafabriek: “Het lijkt alsof dit beeld uit de vloer komt”

Aan de buitenkant van het gebouw is het nauwelijks te zien, maar in de Sodafabriek werken verschillende kunstenaars. Video-design, beeldhouwen en schilderen: kunstenaars zijn er met van alles bezig. Twee kunstenaars die in de Sodafabriek werken zijn Mirjam van Rijn en Reinko Hallenga. Voor deze twee kunstenaars is dit een mooie plek om te werken. Zo zegt Reinko: “De Sodafabriek is een heel oud gebouw dat heel veel heeft meegemaakt en dat is een inspiratiebron. Niet alleen voor mij, maar voor heel veel mensen.” Reinko maakt beeldhouwwerken van restmateriaal. “Zo geef je iets ouds een nieuw leven.”

door Kimberley Meurs en Jarno Wagenveld

Aan de buitenkant van het gebouw is het nauwelijks te zien, maar in de Sodafabriek werken verschillende kunstenaars. Video-design, beeldhouwen en schilderen: kunstenaars zijn er met van alles bezig. 

Twee kunstenaars die in de Sodafabriek werken zijn Mirjam van Rijn en Reinko Hallenga. Voor deze twee kunstenaars is dit een mooie plek om te werken. Zo zegt Reinko: “De Sodafabriek is een heel oud gebouw dat heel veel heeft meegemaakt en dat is een inspiratiebron. Niet alleen voor mij, maar voor heel veel mensen.” Reinko maakt beeldhouwwerken van restmateriaal. “Zo geef je iets ouds een nieuw leven.”

Van Rijn maakt onder ander veel portretten. Zo heeft zij in de coronatijd haar vrienden geschilderd omdat zij die toen niet meer kon zien. Ook maakt ze portretten van verschillende muzikanten en daar is een reden voor, zegt van Rijn: “Muziek is heel belangrijk in mijn leven en er zijn heel veel artiesten die ik ontzettend bewonder. Als een soort van hommage heb ik de schilderijen gemaakt.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media