advertentie
dinsdag 14 februari 2023 00:29

Agenten houden man aan die inbrekersgereedschap bij zich heeft

Agenten houden man aan die inbrekersgereedschap bij zich heeft Foto: Instagram/politie Schiedam

Agenten hebben maandagavond in de buurt van station Schiedam Centrum een man aangehouden die inbrekersgereedschap bij zich had. De politie werd getipt over de man in in de meldkamer keek de commandant de realtime camerabeelden uit. Zo konden de agenten de man opsporen en aanhouden.

Agenten hebben maandagavond in de buurt van station Schiedam Centrum een man aangehouden die inbrekersgereedschap bij zich had.

De politie werd getipt over de man in in de meldkamer keek de commandant de realtime camerabeelden uit. Zo konden de agenten de man opsporen en aanhouden.

Het bij je dragen van gereedschap dat kan worden gebruikt om in te breken, kan op bepaalde tijden als verboden worden aangemerkt in de APV de Algemene Plaatselijke Verordening. Dergelijk gereedschap (zoals een koevoet en schroevendraaiers) kan natuurlijk ook gebruikt om te klussen. Daarom moet de politie ook altijd kijken naar de omstandigheden en de combinatie van gereedschappen die iemand bij zich heeft om te bepalen of het al dan niet een overtreding van de APV is..