advertentie
zaterdag 18 februari 2023 13:10

Oprichters en vrijwilligers over tien jaar Net Niet Genoeg: "Als je pech hebt kom je bij ons terecht”

De oprichters en vrijwilligers blikken terug op tien jaar Stichting Net Niet Genoeg. De stichting heeft zich de afgelopen tien jaar ingezet voor Schiedammers die op of onder de armoede grens leven. Dit deden ze door acties te organiseren zoals, Net niet genoeg dagen, de schoenen-actie en Blik op ... In het decennium dat de stichting bestaat hebben ze veel mensen een steuntje in de rug kunnen geven.

door Jarno Wagenveld

De oprichters en vrijwilligers blikken terug op tien jaar Stichting Net Niet Genoeg.

De stichting heeft zich de afgelopen tien jaar ingezet voor Schiedammers die op of onder de armoede grens leven. Dit deden ze door acties te organiseren zoals, Net niet genoeg dagen, de schoenen-actie en Blik op ... In het decennium dat de stichting bestaat hebben ze veel mensen een steuntje in de rug kunnen geven.

Natasja Westmaas en Miriam van der Meer hebben de stichting in 2013 opgericht. De stichting heeft al die jaren een duidelijk doel gehad, vindt Natasja “We zetten ons in voor mensen die onze hulp nodig hebben. Die om welke reden dan ook, elke maand gewoon even niet redden. Dat heeft niks met een armoedegrens te maken, dat heeft niks met je inkomen te maken en het heeft niks met verkeerde keuzes te maken. Het heeft te maken met pech, en als je pech hebt in het leven kom je bij ons terecht.”

De vrijwilligers helpen mensen de juiste spullen uitkiezen en kleding uit te zoeken voor speciale gelegenheden. Ineke Westmaas die al sinds het begin actief is als vrijwilliger heeft daar mooie herinneringen aan. “Een vrouw die echt heel veel problemen had. Ze had een flink postuur en ze moest naar een bruiloft. Die hebben wij met een feestelijke rok en blazer aan kunnen kleden. Voor haar man hadden we zelfs een kostuum, dus die gingen zo blij de deur uit.”

“Zolang het nodig is”

Natasja is voorlopig nog niet van plan om te stoppen met Stichting Net Niet Genoeg. “Zolang het nodig is, vind ik dat organisaties zoals die van ons moeten bestaan.” Het doet Natasja denken aan Clara Sies, die de voedselbank begon. Die zei dat zolang er hulp nodig is, ze dit werk zou doen. 

Miriam denkt dat de Stichting de komende tijd hard nodig gaat zijn. “Het is jammer dat het allemaal zo moet. Ik denk gezien de tijd waar we allemaal in gaan, zullen we hier echt wat jaartjes zitten.”

Media