advertentie
woensdag 22 februari 2023 16:12

Verkeersdrukte door werkzaamheden voor warmtenet

Op de kruising Churchillweg / Laan van Bol’Es zijn tot en met vrijdag buiten de spits veel rijstroken afgesloten wat voor een flinke verkeersdrukte zorgt. Er staan verkeersregellaars. Het werk wordt uitgevoerd in opdracht van Eneco, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Het kruispunt is gedeeltelijk afgesloten voor werk aan het warmtenet. Dit valt onder het project Nieuwe Energie voor Groenoord.

door Rinke Couvreur & Matthijs Rorije

Op de kruising Churchillweg / Laan van Bol’Es zijn tot en met vrijdag buiten de spits veel rijstroken afgesloten wat voor een flinke verkeersdrukte zorgt. Er staan verkeersregellaars.  

Het werk wordt uitgevoerd in opdracht van Eneco, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Het kruispunt is gedeeltelijk afgesloten voor werk aan het warmtenet. Dit valt onder het project Nieuwe Energie voor Groenoord.

Groenoord wordt aangesloten op de warmtetransportleiding over noord, die in 2014 door Eneco is aangelegd. De leiding over noord loopt van Rozenburg naar Rotterdam, en krijgt nu een aftakking naar Groenoord.

Deze leiding levert restwarmte uit afval- en biomassaverbranding van AVR aan het Rotterdamse warmtenet.

Het werk op de kruising Churchillweg / Laan van Bol’Es gaat steeds door tot uiterlijk 15:00 uur om niet al te grote verkeersopstoppingen te veroorzaken.

Media