advertentie
donderdag 23 februari 2023 22:23

Aanhouding na achtervolging, politiehelikopter ondersteunt vanuit de lucht

Aanhouding na achtervolging, politiehelikopter ondersteunt vanuit de lucht Foto: Flashphoto

Het rijgedrag van een automobilist in Noord viel donderdagavond dermate op, dat de politie besloot een stopteken te geven. Dit werd genegeerd, waarna de achtervolging werd ingezet. De politiehelikopter, die bij toeval in de buurt rond vloog, bood korte tijd ondersteuning vanuit de lucht. Via de Slimme Watering werd richting De Velden gereden. Daar in de buurt is de auto achtergelaten, waarna twee inzittenden er te voet vandoor gingen.

Het rijgedrag van een automobilist in Noord viel donderdagavond dermate op, dat de politie besloot een stopteken te geven. Dit werd genegeerd, waarna de achtervolging werd ingezet.

De politiehelikopter, die bij toeval in de buurt rond vloog, bood korte tijd ondersteuning vanuit de lucht. Via de Slimme Watering werd richting De Velden gereden. Daar in de buurt is de auto achtergelaten, waarna twee inzittenden er te voet vandoor gingen.

De bestuurder van de auto is niet veel later aangehouden op de Göteborg. Zijn bijrijder wist te ontkomen. Omdat één agent ervan overtuigd was dat de bestuurder 'iets' in zijn handen had tijdens de vlucht, heeft er een klein buurtonderzoek plaats gevonden. Het is niet bekend of hierbij iets is gevonden

De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs, de auto is mogelijk van een verhuurbedrijf.

Beelden: Flashphoto

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media