advertentie
vrijdag 24 februari 2023 08:51

A4, A20 en A13 vrijdagochtend dicht door ongevallen, lange files bij Schiedam

A4, A20 en A13 vrijdagochtend dicht door ongevallen, lange files bij Schiedam Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

De A20 richting Gouda is deze vrijdagochtend vanaf het Kleinpolderplein afgesloten. Bij Crooswijk heeft een ongeval plaatsgevonden waarbij een vrachtwagen is betrokken. De file begint al bij Schiedam Noord. Het verkeer heeft tegen 9:00 uur een vertraging van maar liefst een uur. Het is nog niet bekend wanneer de weg weer wordt vrijgegeven.

door Matthijs Rorije

De A20 richting Gouda is deze vrijdagochtend vanaf het Kleinpolderplein afgesloten. Bij Crooswijk heeft rond 7:45 uur een ongeval plaatsgevonden waarbij een vrachtwagen was betrokken. De traumahelikopter landde op de snelweg, meldt Rijkswaterstaat.

De file begint al bij Schiedam Noord. Het verkeer heeft tegen 9:00 uur een vertraging van maar liefst een uur. In de andere rijrichting staat een kijkersfile van ruim een kwartier over 4,7 kilometer.

Bij het ongeval tussen een vrachtwagen en een personenauto raakte de bestuurder van de personenauto bekneld. De brandweer heeft de man bevrijd. "Hij is aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht", meldt de politie. "Verkeersspecialisten doen onderzoek, de vrachtwagenchauffeur is aangehouden voor verhoor". 

Om even voor 13:00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

A13

Ook op de A13 vond in de ochtendspits een ongeval plaats, bij het Kleinpolderplein. Dit maakt het verkeersinfarct in onze regio compleet. Het verkeer wordt omgeleid via de A4 en de A20.

A4

Even later was het nog raak bij de Ketheltunnel in de A4 richting Schiedam: ook die snelweg ging een half uur dicht vanwege een ongeluk. ‘Omdat het ongeluk op de A13 is afgehandeld, leiden we verkeer richting Rotterdam op dit moment vanaf knp. Prins Clausplein om via de A13 en A20’ aldus Rijkswaterstaat.