advertentie
vrijdag 24 februari 2023 23:18

Oekraïense oorlog herdacht in Schiedamse kerken “We branden een licht kaarsje in de duisternis”

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. In Schiedam wordt daar op verschillende plekken bij stilgestaan, onder andere in de Grote Kerk en de Liduina Basiliek konden mensen langskomen. De kerk en de Basiliek vonden het belangrijk om deze dag te herdenken. Er waren Oekraïners uitgenodigd om langs te komen en een kaarsje aan te steken. En daar werd goed gebruik van gemaakt.

 

door Kimberley Meurs

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. In Schiedam wordt daar op verschillende plekken bij stilgestaan, onder andere in de Grote Kerk en de Liduina Basiliek konden mensen langskomen.

De kerk en de Basiliek vonden het belangrijk om deze dag te herdenken. Er waren Oekraïners uitgenodigd om langs te komen en een kaarsje aan te steken. En daar werd goed gebruik van gemaakt.

De Grote Kerk wil de Oekraïners laten weten dat ze niet vergeten worden. “Door middel van het openstellen van onze kerk proberen we onze Oekraïense medebewoners in Schiedam een hart onder de riem te steken”, aldus Anje de Kuiper, predikant de Grote Kerk.

Media