advertentie
zaterdag 25 februari 2023 14:15

Moordverdachte 'Lucky' in Schiedam opgepakt

Moordverdachte 'Lucky' in Schiedam opgepakt Foto: Politie

De man die 21 januari twee vrouwen neerschoot bij het winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht is in Schiedam aangehouden. De politie maakte een klopjacht op Minh Nghia V., ook bekend als Lucky, en kon de 49-jarige man na vier weken oppakken op de Kethelbrug in Schiedam. Bij de schietpartij kwam de 66-jarige Michel om het leven en raakte haar 38-jarige dochter Anneke zwaargewond. Anneke was een ex van de verdachte.

De man die 21 januari twee vrouwen neerschoot bij het winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht is in Schiedam aangehouden. De politie maakte een klopjacht op Minh Nghia V., ook bekend als Lucky, en kon de 49-jarige man na vier weken oppakken op de Kethelbrug (tussen Noordvest en Damlaan) in Schiedam. Bij de schietpartij kwam de 66-jarige Michel om het leven en raakte haar 38-jarige dochter Anneke zwaargewond. Anneke was een ex van de verdachte.

V., door het Openbaar Ministerie 'levensgevaarlijk' genoemd, heeft een flink strafblad. Hij is in het verleden meermaals opgepakt vanwege verschillende delicten en al zeker 20 jaar in beeld bij politie en justitie. Zo stond V. terecht voor gewapende overvallen, diefstal en drugshandel. In 2017 werd hij veroordeeld tot zeven jaar cel voor een gewelddadige overval op een geldloper in winkelcentrum Meerzicht in Zoetermeer, waarbij 260.000 euro werd buitgemaakt.

   > lees ook: Buurtbewoners over 'Lucky': "Geen prettig gevoel als blijkt dat ie hier heel de tijd zat"

Ook komt zijn naam voor in onderzoeken naar overvallen op banken in Heerjansdam en Heemstede en zou hij - ter voorbereiding op een overval - een gat hebben gemaakt in het dak een postkantoor in Voorschoten. In 2013 stond Vuong voor de rechter op verdenking van diefstal van een scooter, bestelbus, auto's en kentekenplaten. Ook stelde hij toen, volgens het OM, geld beschikbaar voor het produceren van speed in India.

Justitie loofde 30 duizend euro uit voor de tip die tot zijn aanhouding leidde. De dagen na de schietpartij werden drie vluchtauto's gevonden. In Zwijndrecht niet ver van winkelcentrum Walburg, in Rotterdam-Zevenkamp niet ver van het huis waar hij met Anneke woonde, en in Hoek van Holland.

De politie zocht vier weken naar de voortvluchtige moordverdachte. Zaterdag om 12:30 uur wisten agenten hem bij de Kethelbrug op te pakken in Schiedam.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond