advertentie
zondag 26 februari 2023 10:27

Van Stigt Thans prolongeert landstitel; Schiedamse damclub verslaat concurrent in rechtstreeks duel

Van Stigt Thans heeft zaterdag de zesde landstitel in haar bestaan binnengehaald. De regerend landskampioen wist de titel te prolongeren door in een rechtstreeks duel concurrent VBI Huissen met 11-9 te verslaan. Uiteindelijk hing de wedstrijd op het duel tussen Ron Heusdens en Guntis Valneris. De voormalig wereldkampioen uit Letland slaagde erin een gevaarlijke omsingeling op het bord te brengen. Iedereen ging dan ook uit van een nederlaag van Ron Heusdens maar uiteindelijk wist de Schiedammer zich te redden en werd het een remise. Dat was voldoende voor de zege van Van Stigt Thans.

Van Stigt Thans heeft zaterdag de zesde landstitel in haar bestaan binnengehaald.

De regerend landskampioen wist de titel te prolongeren door in een rechtstreeks duel concurrent VBI Huissen met 11-9 te verslaan. Het zag er overigens lange tijd naar uit dat Van Stigt Thans niet in zijn missie zou slagen.

Uiteindelijk hing de wedstrijd op het duel tussen Ron Heusdens en Guntis Valneris. De voormalig wereldkampioen uit Letland slaagde erin een gevaarlijke omsingeling op het bord te brengen. Iedereen ging dan ook uit van een nederlaag van Ron Heusdens maar uiteindelijk wist de Schiedammer zich te redden en werd het een remise. Dat was voldoende voor de zege van Van Stigt Thans. Van Stigt Thans finishte op 20 punten en werd daarmee kampioen, met 2 punten voorsprong op Hijken DTC en WDSV.

Het tweede team van Van Stigt Thans sloot de competitie af met een 12-8 nederlaag tegen Damlust Gouda. Van Stigt Thans eindigde daarmee met 9 punten op de samen met Damlust Gouda gedeelde zevende plaats.