advertentie
dinsdag 28 februari 2023 23:11

Personeel Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis gaat weer staken

Personeel Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis gaat weer staken Beeld van staking in 2019 in Schiedam, foto: SCHIE

De verpleegkundigen, verzorgenden en andere medewerkers van het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis in Schiedam en Rotterdam gaat weer staken, dat meldt Rijnmond. Samen met zeker drie andere ziekenhuizen in de regio sluiten ze aan bij de landelijke actiedag voor een betere cao, komende maand. Ook het ziekenhuispersoneel in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht, het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel en het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis zal op de nader te bepalen stakingsdag een zondagsdienst draaien en alleen spoedeisende zorg verlenen.

De verpleegkundigen, verzorgenden en andere medewerkers van het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis in Schiedam en Rotterdam gaat weer staken, dat meldt Rijnmond.

Samen met zeker drie andere ziekenhuizen in de regio sluiten ze aan bij de landelijke actiedag voor een betere cao, komende maand. Ook het ziekenhuispersoneel in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht, het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel en het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis zal op de nader te bepalen stakingsdag een zondagsdienst draaien en alleen spoedeisende zorg verlenen.

De boodschap: er moet onder andere meer geld bij. Voor de uitbraak van corona was er al discussie over de cao, maar na de pandemie is dat volgens het personeel alleen maar erger geworden.

Ook in november 2019 legde het personeel van de Franciscus ziekenhuizen het werk neer. Medewerkers draaiden toen bijvoorbeeld een zondagsdienst. Geplande operaties kwamen te vervallen. De Spoedeisende Hulp (SEH), hartbewaking en verloskundeafdeling bleven wel open. Ook de oncologische zorg ging gewoon door.