advertentie
woensdag 01 maart 2023 16:08

Slimme Watering bij tramkeerlus na half jaar weer open "Nou hopen dat die racebaan veilig blijft"

Slimme Watering bij tramkeerlus na half jaar weer open "Nou hopen dat die racebaan veilig blijft" Foto: Flashphoto

Schiedam Noord heeft even flink wat geduld moeten hebben, maar woensdagmiddag 1 maart kwam rond 16:00 de verlossing: de doorgaande route vanaf de rotonde Zwaluwlaan richting de Scheepvaartweg v.v. is weer geopend voor alle verkeer. In augustus 2022 werd de weg ter hoogte van de tramkeerlus afgesloten in verband met werkzaamheden. In opdracht van de gemeente Schiedam heeft Dura Vermeer de trambaan opgehoogd, de omgeving aangepakt en de doorgaande weg opnieuw aangelegd.

door Rinke Couvreur en Matthijs Rorije

Bewoners van en verkeersdeelnemers in Schiedam Noord hebben flink wat geduld moeten hebben, maar vanmiddag kwam rond 16:00 de verlossing: de doorgaande route vanaf de rotonde Zwaluwlaan richting de Scheepvaartweg en terug is weer geopend voor alle verkeer.

In augustus 2022 werd de Slimme Watering ter hoogte van de tramkeerlus afgesloten in verband met werkzaamheden. In opdracht van de gemeente Schiedam heeft Dura Vermeer de trambaan opgehoogd, de omgeving aangepakt en de doorgaande weg opnieuw aangelegd.

Veel in het nieuws

Van een leien dakje ging het allemaal niet. Eerst bleek de weg een week eerder dicht te gaan dan door de gemeente was aangekondigd. De afsluiting zou bovendien oorspronkelijk duren tot 16 december, maar 'door werkzaamheden aan kabels en leidingen' duurde het allemaal veel langer.

Ook klopte volgens bewoner Sjaak van der Linden de omleiding niet 'waardoor mensen die er niet bekend waren 1,5 km verkeerd reden'.

Reservaat

Vanwege de maandenlange afsluiting van de Slimme Watering zaten de bewoners en ondernemers aan de Harreweg in het nauw. Want om überhaupt in Schiedam te kunnen komen moesten zij omrijden via Vlaardingen of Delft. De bewoners noemden hun leefomgeving gekscherend een 'reservaat'. Maar er kwam uiteindelijk een oplossing: na gesprekken met de gemeente werd in september vorig jaar het Adam Pijnackerpad tijdelijk omgetoverd tot uitvluchtroute.

Ontlasting Zwaluwlaan

De heropening van de weg vandaag geeft hopelijk weer wat ontlasting voor het verkeer op de Zwaluwlaan en ‘s-Gravelandseweg. Daar was het toch wel erg vaak filerijden.

Om 16:00 is de -nu nog zeer kaal ogende- weg weer officieel geopend en teruggeven aan de bewoners. "Nou hopen dat die racebaan. want daar lijkt het op, veilig blijft" stelt buurtbewoner Sjaak van der Linden.

Media