advertentie
donderdag 02 maart 2023 23:07

Bijzondere mijlpaal: Rob stopt na 45 jaar als brandweerman

Bijzondere mijlpaal: Rob stopt na 45 jaar als brandweerman Foto: Flashphoto

Na 45 jaren actief te zijn geweest neemt brandweerman Rob vandaag afscheid van de actieve brandweerdienst in Schiedam. Op 1 maart 1978 is Rob begonnen als vrijwilliger bij de brandweer in Schiedam. Inmiddels is hij al 45 jaar vrijwilliger, een mijlpaal die maar weinig collega's in Nederland gehaald hebben.

Na 45 jaar neemt brandweerman Rob vandaag afscheid van de actieve brandweerdienst in Schiedam. Op 1 maart 1978 is Rob begonnen als vrijwilliger bij de brandweer in Schiedam. Inmiddels is hij al 45 jaar vrijwilliger, een mijlpaal die maar weinig collega's in Nederland gehaald hebben.

In de afgelopen 45 jaar heeft Rob heel wat incidenten meegemaakt binnen Brandweer Schiedam, later Brandweer Waterweg en nu inmiddels Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. De verhalen over (vooral bijzondere) incidenten komen ook regelmatig langs. Hij kan hier uren over praten en doet dat dan ook graag. Rob hangt nu zijn (uitruk)jas aan de wilgen. Hij zal stoppen als repressief brandweerman in de regio. Wel gaat hij nog vrolijk verder als oefenleider bij het vrijwillig gedeelte.

Pascal Kerklaan (oefencoördinator en bevelvoerder bij het vrijwillig gedeelte in Schiedam): "Ik zit hier bijna 23 jaar en er zijn maar weinig donderdagen geweest dat Rob niet aanwezig was. Iedere donderdag wordt er geoefend, om onze kwaliteiten op pijl te houden.

Rob is begonnen als manschap en later is hij ook chauffeur geworden van de tankautospuit, ladderwagen, hulpverleningsvoertuig en tot op de dag van vandaag nog op het haakarmvoertuig. Alweer enkele jaren geleden is Rob toegetreden tot de oefenleiding. Buiten het plannen van de oefeningen, houdt hij ook de registratie bij. Ik hoop dat ik nog lang van Rob kan profiteren als oefenleider."

Media