advertentie
woensdag 08 maart 2023 16:57

De Stem van Schiedam: is Vrouwendag nog wel nodig?

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Vinden de Schiedammers dat deze dag nog steeds nodig is? "Ja, want vrouwen zijn goed in alles" zegt een jeugdige Schiedammer op de Kloosterplaats "voetballen, werken, schoonmaken en koken." “Eigenlijk zou Vrouwendag niet nodig moeten zijn" zegt een Schiedamse. "Er zijn natuurlijk heel veel vrouwen die hele goede carrières maken en die ook gelijk kansen moeten krijgen. Eigenlijk is het niet meer nodig maar, het is altijd wel goed dat het er is om bewustzijn te creëren.”

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Vinden de Schiedammers dat deze dag nog steeds nodig is?

"Ja, want vrouwen zijn goed in alles" zegt een jeugdige Schiedammer op de Kloosterplaats "voetballen, werken, schoonmaken en koken."

“Eigenlijk zou Vrouwendag niet nodig moeten zijn" zegt een Schiedamse. "Er zijn natuurlijk heel veel vrouwen die hele goede carrières maken en die ook gelijk kansen moeten krijgen. Eigenlijk is het niet meer nodig maar, het is altijd wel goed dat het er is om bewustzijn te creëren.”

Een andere Schiedammer vindt dat de dag echt nodig is. “Je ziet nog steeds dat vrouwen een beetje ondergewaardeerd zijn. Dat is niet helemaal de bedoelingen.”

Ook zijn er Schiedammers die vinden dat vrouwen en mannen al gelijk staan. “In de praktijk staan we wel gelijk aan elkaar. Zo niet, de vrouw hoger dan de man tegenwoordig”. Waar deze Schiedammer dat aan herkent? “Aan m'n eigen partner.”

Vrouwen worden nog steeds niet altijd gelijk behandeld op de werkvloer, zegt een vrouw, onder nadere als een vrouw zwanger raakt kan dat lastig zijn om dat te melden. “Ik ben zelf zwanger nu, dat is bijvoorbeeld altijd een zorg op het werk hoe dat wordt gezien.”

Media