advertentie
donderdag 09 maart 2023 11:51

Operaties afgezegd door vakbondsacties in Vlietland

De CAO-actie van de vakbonden, volgende week donderdag, hebben tot gevolg dat in het Franciscus Vlietland ziekenhuis geplande operaties niet door gaan. Dat meldt de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. 

door Matthijs Rorije

De CAO-actie van de vakbonden, volgende week donderdag, hebben tot gevolg dat in het Franciscus Vlietland ziekenhuis geplande operaties niet door gaan. Dat meldt de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. 

'Acute zorg en zorg voor opgenomen patiënten gaat tijdens deze zondagsdienst altijd door' aldus het Franciscus. 'Op de afdelingen met een zondagsdienst gaat zorg zoals geplande operaties en onderzoeken niet door. Ook zijn twee poliklinieken gesloten. Bloedprikken is op 16 maart niet mogelijk. Alle bloedpriklocaties zijn gesloten'.

Oncologische zorg en operaties

In Schiedam draaien onder andere de operatiekamers een zondagsdienst, maar 'zorg en operaties voor oncologische patiënten gaat wel door'. Ook gaat de zorg voor geplande dialyse patiënten door, net als de afspraken in de polikliniek van het Vlietland.

'Heeft u op donderdag 16 maart een afspraak die niet doorgaat? Dan wordt u gebeld. Er wordt een nieuwe afspraak gepland. Heeft u geen bericht gehad? Dan gaat uw afspraak gewoon door.' meldt het ziekenhuis.

Achteruitgang

Niet alleen in Schiedam maar in het hele land lijkt het op donderdag 16 maart in de ziekenhuizen alsof het zondag is. Het ziekenhuispersoneel voelt zich in de steek gelaten door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen wat betreft de nieuwe cao. Ze zouden erop achteruitgaan in koopkracht, er wordt niets gedaan aan de werkdruk en ze zouden nog flexibeler moeten zijn.

Overleg

De Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland geeft aan overleg te hebben met de actievoerders. 'Het gezamenlijk uitgangspunt is dat er ruimte is voor actievoeren, waarbij de veiligheid voor patiënt en medewerker altijd voorop staat.'

Op Franciscus Vlietland doen onder andere de afdelingen dialyse, operatiekamers (OK), endoscopie (Scopiecentrum), verpleegafdeling kinderdagbehandeling en bloedafname mee met de actie.