advertentie
maandag 13 maart 2023 12:10

KNMI waarschuwt: vanmiddag zware windstoten

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten op maandagmiddag. Er is code geel afgegeven.  'In het westen, midden en noorden van het land komen zware windstoten voor van meer dan 75 km/uur. Vooral in het noordwesten kunnen de zware windstoten af en toe snelheden van 90-100 km/uur bereiken. De wind komt uit het zuidwesten. Aan het einde van de middag verdwijnen de zware windstoten weer' aldus het weerinstituut.

door Matthijs Rorije

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten op maandagmiddag. Er is code geel afgegeven. 

'In het westen, midden en noorden van het land komen zware windstoten voor van meer dan 75 km/uur. Vooral in het noordwesten kunnen de zware windstoten af en toe snelheden van 90-100 km/uur bereiken. De wind komt uit het zuidwesten. Aan het einde van de middag verdwijnen de zware windstoten weer' aldus het weerinstituut.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie meldt: 'We krijgen meldingen van takken, bomen en verkeersborden op de weg. Maar ook bij vrachtwagens moeten we alle zeilen bijzetten om de boel veilig te houden. Voertuigen met (lege) aanhanger, vrachtwagens zonder lading, caravans en motorrijders zijn extra kwetsbaar bij wind. Wees extra alert en pas je rijstijl aan'.

Code geel geldt bij ons tot 16:00 uur.