advertentie
maandag 13 maart 2023 13:28

Chillende jongeren houden de hulpdiensten bezig

Chillende jongeren houden de hulpdiensten bezig Foto's: JP fotografie/Harrie Frielink

Chillende jongeren hebben de hulpdiensten gisteren en vandaag aan het werk gehouden in Groenoord. Een groep van zo'n zeven jongeren was volgens een ooggetuige zondag op het dak van de gymzaal van de openbare basisschool Loep geklommen. Ze hadden drinken, snoepgoed en stoelen bij zich.

door Matthijs Rorije

Chillende jongeren hebben de hulpdiensten gisteren en vandaag aan het werk gehouden in Groenoord.

Een groep van zo'n zeven jongeren was volgens een ooggetuige zondag op het dak van de gymzaal van de openbare basisschool Loep aan de Peter van Anrooylaan geklommen. Ze hadden drinken, snoepgoed en stoelen bij zich.

Buurtbewoners hebben volgens de getuige de politie gebeld. Agenten hebben (volgens het verhaal van de getuige) twee van de zeven jongeren aan kunnen spreken. 'Ze moesten zich legitimeren en hebben een waarschuwing gekregen'. De politie bevestigt dat er jongeren gisteren zijn aangesproken omdat zij op een dak zaten. 'Daar hebben zij verschillende meubelstukken achtergelaten' aldus de woordvoerder.

'Na een uurtje kwamen er een paar jongeren hetzelfde dak weer op om hun jassen, drinken en snoepgoed te halen' aldus de getuige. De stoelen bleven op het dak achter.

IMG 20230313 083019

Maandagochtend vroeg heeft de conciërge van de school er volgens de getuige voor gezorgd dat de straat met pylonen afgezet werd. Door de harde wind dreigden de stoelen en andere achtergebleven spullen van het dak te waaien.

De brandweer heeft rond 8:20 uur met een hoogwerker alle losse materialen van het dak gehaald. "Dat zouden we normaal gesproken niet doen" meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio, "maar door de harde wind en het dreigende gevaar dat de tuinmeubelen van het dak zouden waaien, hebben we wel ingegrepen". Vervolgens heeft de gemeente de van het dak gehaalde spullen meegenomen.

De school bevestigt telefonisch dat jongeren in het weekend hebben zitten chillen op het dak van de gymzaal.