advertentie
maandag 13 maart 2023 18:23

De Stem van Schiedam: “Ga stemmen, want dat is je recht”

De verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen staan voor de deur. Maar de opkomst bij deze verkiezingen is altijd laag. Hebben de Schiedammers hun stempas al geopend? We vroegen op straat: “Bent u er al uit?”

door Milou op ten Berg

De verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen zijn deze woensdag. De opkomst bij deze verkiezingen is altijd laag. Hebben de Schiedammers hun stempas al geopend? We vroegen op straat: “Bent u er al uit?”

Van alle ondervraagden is er één iemand die niet gaat stemmen: “Ik ben niet geïnteresseerd in de politiek.” Veel Schiedammers in de Gorzen weten het wel: “Ik geef een tegenstem, ik stem op de BBB”, vertelt een Schiedammer. “Wat er op het ogenblik zit is toch helemaal niks, alles wordt alleen maar duurder en erger.” Een andere Schiedammer laat weten op JA21 te gaan stemmen: “Het zijn de nakomelingen van onze Pim Fortuyn en die had al goede vooruitzichten. We moeten meer naar rechts, want het gaat nu fout naar mijn mening.”

Voor de Waterschapsverkiezingen, weten veel Schiedammers nog niet waar ze op moeten stemmen: ”Ik moet de lijst nog even bekijken.” Een Schiedammer laat ons weten op Delfland te stemmen: ”Als het Delfland overstroomt dan zitten wij hier in de Gorzen ook onder water.” Voor de Schiedammers heeft hij nog wel een tip: “ Ga stemmen, want dat is je recht.”

Media