advertentie
dinsdag 14 maart 2023 17:47

Camera’s op de Hoogstraat geven eerste waarschuwingen af

De camera’s die op de Hoogstraat gemotoriseerd verkeer vastleggen en bekeuren zijn in werking gesteld. Sinds 13 maart is de proefperiode van start gegaan. Alle bestuurders van vrachtwagens, busjes, auto’s, scooters, brom- en snorfietsers mogen niet op de Hoogstraat en het Broersveld rijden. Maar dit gebeurt toch nog te vaak. Nu zijn er vier zogenaamde ‘kentekenscanners’ neergezet. De eerste maand zullen er alleen waarschuwingen gegeven worden, maar daarna ben je wel het haasje en kun je een boete van 150 euro op de deurmat vinden.

door Kimberley Meurs

De camera’s die op de Hoogstraat gemotoriseerd verkeer vastleggen en bekeuren zijn in werking gesteld. Sinds 13 maart is de proefperiode van start gegaan.

Alle bestuurders van vrachtwagens, busjes, auto’s, scooters, brom- en snorfietsers mogen niet op de Hoogstraat en het Broersveld rijden. Maar dit gebeurt toch nog te vaak. Nu zijn er vier zogenaamde ‘kentekenscanners’ neergezet. De eerste maand zullen er alleen waarschuwingen gegeven worden, maar daarna ben je wel het haasje en kun je een boete van 150 euro op de deurmat vinden.

Het laden en lossen is wel toegestaan tussen 07:00 en 11:00 uur ‘s ochtends en tussen 17:30 en 19:00 uur s ’avonds. Dat kan een enorme drukte veroorzaken. De laders en lossers moeten zorgen dat zij voor 11:00 uur in de ochtend weer de straat hebben verlaten.

‘Wegpiraten’

De meeste ondernemers aan de Hoogstraat zijn blij met de camera’s, zo liet een ondernemer eerder al weten: “ze rijden bij ons de zonnekap eraf, dat is heel erg vervelend.” Ook zegt een andere ondernemer aan de Hoogstraat: “Het is denk ik wel goed dat het er is, er zijn hier heel veel wegpiraten.”

In de proefperiode zullen de vier zogenaamde ‘kentekenscanners’ een jaar lang de nummerborden scannen. De gemeente zal deze resultaten dan meenemen in de definitieve beslissing over de situatie.

Media