advertentie
woensdag 15 maart 2023 18:51

Dit keer geen kwekerij, maar wel een drogerij ontmanteld

Dit keer geen kwekerij, maar wel een drogerij ontmanteld Foto: Twitter/Handhaving

De samenwerkende instanties van de gemeente, politie en Stedin hebben deze woensdag geen hennepkwekerij, maar wel een hennepdrogerij ontmanteld in Oost. De inval van het Interventieteam Ondermijning, energie-netwerkbeheerder Stedin en agenten vond plaats in een pand aan de Reaumurstraat. De handhavers kwamen in actie nadat er van een inwoner een melding over de drogerij was ontvangen.

De samenwerkende instanties van de gemeente, politie en Stedin hebben deze woensdag geen hennepkwekerij, maar wel een hennepdrogerij ontmanteld in Oost.

De inval van het Interventieteam Ondermijning, energie-netwerkbeheerder Stedin en agenten vond plaats in een pand aan de Reaumurstraat.

De handhavers kwamen in actie nadat er van een inwoner een melding over de drogerij was ontvangen.

De stroom werd illegaal afgetapt. Het 'bestuurlijk handhavingstraject is opgestart', melden de handhavers, wat zoveel betekent als dat de gemeente bestuursdwang kan toepassen, een dwangsom kan opleggen of bijvoorbeeld een vergunning kan intrekken. Dat kan in principe worden gedaan zonder voorafgaande tussenkomst van een rechter.