advertentie
donderdag 16 maart 2023 19:03

Ziekenhuispersoneel van Vlietland staakt: “Wij willen een betere CAO”

Het ziekenhuispersoneel in het Vlietland werkt alsof het een zondag is. De medewerkers vinden dat er niet goed genoeg naar hen geluisterd wordt. In de aankomsthal van het Vlietland hebben zich naast de ziekenhuismedewerkers ook het personeel van de vakbonden CNV en FNV verzameld. Er worden door medewerkers van de CNV bandana’s uitgedeeld. “Zo laten we zien dat we zichtbaar willen zijn”, zegt Karin Pronk, medewerker bij vakbond CNV. 

door Milou op ten Berg

Het ziekenhuispersoneel in het Vlietland werkt alsof het een zondag is. De medewerkers vinden dat er niet goed genoeg naar hen geluisterd wordt.

In de aankomsthal van het Vlietland hebben zich naast de ziekenhuismedewerkers ook het personeel van de vakbonden CNV en FNV verzameld. Er worden door medewerkers van de CNV bandana’s uitgedeeld. “Zo laten we zien dat we zichtbaar willen zijn”, zegt Karin Pronk, medewerker bij vakbond CNV. 

Na twintig minuten verzamelen alle belangstellende zich in een kring in het midden van de aankomsthal. Rob Koster, hoofdonderhandelaar namens de FBZ neemt het woord: ”Er is een enorme personeelstekort, de werkdruk is torenhoog terwijl de kosten van ons levensonderhoud de pan uit rijzen.” Hij roept in zijn toespraak Marjolein Tasche, voorzitter van de raad van bestuur op om te gaan voor de menselijke maat, het eindbod van tafel te halen en de waardering te geven die het personeel verdiend. “Wij moeten toch weer gaan kijken of we een beter bod kunnen doen, want we moeten er uitkomen voor de medewerkers in de zorg. We gaan kijken we of we met hulp meer naar elkaar toe kunnen komen", zegt Tasche.  In april zullen de vakbonden en ziekenhuismedewerkers weer een zelfde soort actie houden.

Media