advertentie
zaterdag 18 maart 2023 12:17

Restanten van druglab aangetroffen op verlaten schip aan Voorhavenkade

Restanten van druglab aangetroffen op verlaten schip aan Voorhavenkade Foto: SCHIE

Op een schip aan de Voorhavenkade bij de Gorzen heeft de politie gisteren de 'restanten van een oud drugslab' aangetroffen. Volgens een woordvoerder van de politie is er niemand op het schip aangetroffen. "Het schip is verlaten, je kunt het vergelijken met een vervallen en verlaten loods."  Het schip ligt volgens de politie al lange tijd in de Voorhaven. De brandweer heeft onderzoek verricht en alle restanten van het drugslab zijn opgeruimd.

door Matthijs Rorije

Op een schip aan de Voorhavenkade bij de Gorzen heeft de politie gisteren de 'restanten van een oud drugslab' aangetroffen.

Volgens een woordvoerder van de politie is er niemand op het schip aangetroffen. "Het schip is verlaten, je kunt het vergelijken met een vervallen en verlaten loods."  Het schip ligt volgens de politie al lange tijd in de Voorhaven.

De brandweer heeft onderzoek verricht en alle restanten van het drugslab zijn opgeruimd.

Wat er nu met het schip gaat gebeuren is nog niet bekend. "We moeten eerst achterhalen wie de eigenaar is van het schip" aldus de politiewoordvoerder.

Volgens de website binnenvaart.nl is het schip, waar de naam "Gigant" Rotterdam op prijkt, in 1907 te water gelaten onder de naam "Pieternella".