advertentie
woensdag 22 maart 2023 12:03

Voortvluchtige 'Lucky' was al langer in Schiedam en leefde in gehuurde bestelwagen

Voortvluchtige 'Lucky' was al langer in Schiedam en leefde in gehuurde bestelwagen Foto: politie

Minh Nghia V. ,alias Lucky, leefde voordat hij gearresteerd werd in een witte bestelauto. In die gehuurde wagen werd hij op 25 februari aangehouden op de Kethelbrug in Schiedam. Hij was al langer in Schiedam, blijkt uit een reconstructie door Rijnmond. Lucky zag er bij zijn arrestatie onverzorgd uit en stonk. In de auto lagen slaapspullen en een vuurwapen. Dat zeggen bronnen rond het opsporingsonderzoek tegen de regionale omroep.

Minh Nghia V. ,alias Lucky, leefde voordat hij gearresteerd werd in een witte bestelauto. In die gehuurde wagen werd hij op 25 februari aangehouden op de Kethelbrug in Schiedam. Hij was al langer in Schiedam, blijkt uit een reconstructie door Rijnmond.

Lucky zag er bij zijn arrestatie onverzorgd uit en stonk. In de auto lagen slaapspullen en een vuurwapen. Dat zeggen bronnen rond het opsporingsonderzoek tegen de regionale omroep.

V. was op de vlucht voor de politie nadat hij op 21 januari in Zwijndrecht twee vrouwen neerschoot. Zijn ex-schoonmoeder overleefde de aanslag niet, zijn ex-partner Anneke raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zij is inmiddels buiten levensgevaar.

Na de beschieting bij winkelcentrum Walburg begon de politie een intensieve klopjacht. Rechercheurs vermoedden dat de voortvluchtige schutter hulp kreeg van anderen en diverse vluchtauto's gebruikte.

Arrestatieteam was al een tijdje paraat in Schiedam

Lucky wist ruim een maand uit handen van de politie te blijven. Na een tip van een oplettende burger liep hij eind februari in Schiedam tegen de lamp. De tipgever had de meest gezochte misdadiger van dat moment zien lopen in de buurt van een supermarkt.

Een arrestatieteam van de politie reed hem klem op de Kethelbrug. Het team stond al een tijdje paraat in Schiedam, omdat er aanwijzingen waren dat V. zich daar ophield. Er waren onder meer signalen van zijn telefoon opgevangen.

In de auto, die gehuurd was op naam van een andere persoon, lag het vuurwapen waarmee Lucky in Zwijndrecht had toegeslagen. Er zaten nog een paar kogels in. Verder lagen er spullen om te overnachten in de bestelauto.

Na zijn arrestatie heeft V. zijn misdrijf direct bekend. Hij ontkende hulp te hebben gehad van anderen.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.