advertentie
donderdag 23 maart 2023 17:00

Oranjebrug weer 24 uur lang afgesloten

Oranjebrug weer 24 uur lang afgesloten Foto: Twitter/gemeente Schiedam

Vanaf 27 maart om 19.00 uur is de historische Oranjebrug afgesloten voor al het verkeer, meldt de gemeente. De Oranjebrug verbindt Schiedam-West en Schiedam-Zuid via de Nieuwe Haven met het Centrum (Oranjestraat). De brug is opengesteld in 1939 en wordt nu voor het eerst gerenoveerd. In de avond van 27 maart wordt het werkbordes boven het brugdek afgebroken en afgevoerd met behulp van een kraan die in de Oranjestraat wordt opgesteld.  De brug is vanaf 28 maart 19.00 uur weer te gebruiken.

Vanaf 27 maart om 19.00 uur is de historische Oranjebrug afgesloten voor al het verkeer, meldt de gemeente.

De Oranjebrug verbindt Schiedam-West en Schiedam-Zuid via de Nieuwe Haven met het Centrum (Oranjestraat). De brug is opengesteld in 1939 en wordt nu voor het eerst gerenoveerd.

In de avond van 27 maart wordt het werkbordes boven het brugdek afgebroken en afgevoerd met behulp van een kraan die in de Oranjestraat wordt opgesteld.  De brug is vanaf 28 maart 19.00 uur weer te gebruiken.

Op 29, 30 en 31 maart is de brug vervolgens weer afgesloten, maar dan alleen in de nachtelijke uren. De brug is wel door de hulpdiensten en RET te gebruiken.

'Het brugdek, het deel van de brug waar het verkeer overheen gaat, was verouderd' aldus de gemeente. Het oude brugdek is in het weekend van 11 maart 2023 vervangen door het nieuwe brugdek. Ook is het hefmechanisme, zijn de kabels en is de aansturing waarmee de brug omhoog en omlaag gaat, vervangen.

De vier heftorens en het landhoofd, waar de brug op ligt, zijn niet vervangen maar deels gerestaureerd. Verder zijn alle schades hersteld. 'Het beeld van de brug is gelijk gebleven. Aan de onderkant is een grootschalige renovatie uitgevoerd. De werkzaamheden zijn afgestemd met de hulpdiensten, RET en andere werkzaamheden in de stad' aldus de gemeente.