advertentie
vrijdag 24 maart 2023 00:23

Tweede handhavingsactie van dit jaar op station Centrum

Tweede handhavingsactie van dit jaar op station Centrum Foto: archief/Instagram/politie Schiedam

De gemeentelijke ambtenaren van Toezicht en Handhaving hebben donderdagavond samen met de NS, RET en de politie weer een handhavingsactie gehouden op en rond station Schiedam Centrum. Er zijn volgens de handhavers bekeuringen uitgeschreven 'voor het reizen zonder kaartje, opentrappen toegangspoorten, blowen, roken en fietsen in stationshal.'

De gemeentelijke ambtenaren van Toezicht en Handhaving hebben donderdagavond samen met de NS, RET en de politie weer een handhavingsactie gehouden op en rond station Schiedam Centrum.

Er zijn volgens de handhavers bekeuringen uitgeschreven 'voor het reizen zonder kaartje, opentrappen toegangspoorten, blowen, roken en fietsen in stationshal.'

Het was de tweede actie op het station van dit jaar: op 19 januari werden er 201 mensen preventief gefouilleerd. Daarbij werden vijf messen en drie keer drugs gevonden.  

Het afgelopen jaar hebben er regelmatig volgens de politie regelmatig incidenten plaatsgevonden. Het is ook niet voor niets één van de veiligheidsrisicogebieden van Schiedam. 'Dit geeft ons als politie de mogelijkheid om preventief fouilleeracties te houden' aldus de politie afgelopen januari op Instagram.