advertentie
woensdag 05 april 2023 18:46

Aftredend voorzitter: Brandersfeesten zijn hét feest van Schiedam

Aftredend voorzitter: Brandersfeesten zijn hét feest van Schiedam Remy Reurling

Remy Reurling, aftredend voorzitter van de Stichting Brandersfeesten, zegt dat er alles gedaan moet worden om het hét feest van Schiedam niet te laten vallen. Hij zegt er 'alle vertrouwen' in te hebben' dat het feest ook dit jaar toch door zal gaan. Ook al stopt het huidige bestuur nu, luttele maanden voor het feest losbarst, het eventuele nieuwe bestuur hoeft niet met een leeg vel papier te beginnen: "Er liggen al allerlei plannen klaar".

door Matthijs Rorije

Remy Reurling, aftredend voorzitter van de Stichting Brandersfeesten, zegt dat er alles gedaan moet worden om het hét feest van Schiedam niet te laten vallen.

Hij zegt er 'alle vertrouwen' in te hebben' dat het feest ook dit jaar toch door zal gaan. Ook al stopt het huidige bestuur nu, luttele maanden voor het feest losbarst, het eventuele nieuwe bestuur hoeft niet met een leeg vel papier te beginnen: "Er liggen al allerlei plannen klaar".

Het huidige bestuur bestaat naast Remy uit vier vrouwen. "We hebben overlegd en een aantal, waaronder ik, zeiden niet door te kunnen gaan. Dan houdt het voor de rest ook op".

     > lees ook: Het gonst in de stad na de bekendmaking dat het bestuur van de Brandersfeesten er mee gaat stoppen

Loondienst

Remy begon aan de uitdagende klus van voorzitter van de Stichting Brandersfeesten in mei 2020, als opvolger van Phons Ockerse, die het feest ruim zes jaar organiseerde.  "Ik had toen een eigen bedrijf en wilde me inzetten voor de stad."

Twee jaar kon het feest vanwege corona geen doorgang vinden. "Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf niet meer en ben ik in loondienst. Dan is het niet meer te combineren want de overleggen met bijvoorbeeld de gemeente vinden over het algemeen tussen 9 en 5 plaats als ik op mijn werk ben".

Hoe kijkt hij terug op drie jaar voorzitter en één keer echt hét Schiedamse feest organiseren? "Het was wel zwaar. Er komt heel wat op je af. We hadden natuurlijk helemaal geen politiek of financieel belang erbij. We wilden gewoon iets goeds en leuks doen voor de stad". 

Belangstellenden voor een bestuursfunctie kunnen contact opnemen via de mail:  info@brandersfeesten.nl