advertentie
dinsdag 23 mei 2023 19:03

Jochem (22) doet een serieuze gooi naar de positie van burgemeester van Schiedam

Jochem van der Drift doet een serieuze gooi naar de functie van bestuurder van de stad. Nadat bekend werd dat burgemeester Cor Lamers in juni dit jaar stopt twijfelde de Schiedammer geen moment: deze week stuurt Jochem zijn sollicitatie naar het stadskantoor.

door Nick van Herk

Jochem van der Drift doet een serieuze gooi naar de functie van bestuurder van de stad. Nadat bekend werd dat burgemeester Cor Lamers in juni dit jaar stopt twijfelde de Schiedammer geen moment: deze week stuurt Jochem zijn sollicitatie naar het stadskantoor.

“Ik vind dat een echte Schiedammer burgemeester van Schiedam zou moeten worden”, zegt Jochem, terwijl hij naar het stadskantoor kijkt. De 22-jarige student hoopte online een vacature te vinden voor de functie als burgemeester van Schiedam. Toen hij dit weekend hoorde dat de vacature al wel met een aantal mensen was gedeeld, klom hij in de pen. “Ik dacht: 'Nou Jochem, trek gewoon de stoute schoenen aan. Je gaat gewoon een brief schrijven en die ga je gewoon bij de gemeente inleveren. Dan kan het niet fout gaan.’” 

    > zie ook: Jochem (22) voegt de daad bij het woord: sollicitatiebrief burgemeester afgeleverd

Jeneverneus

Ondanks zijn minimale ervaring als bestuurder denkt Jochem toch dat hij de perfecte kandidaat is voor de functie als bestuurder van de stad. “Laten we vooropstellen dat de nieuwe burgemeester van Schiedam gewoon een Schiedammer moet zijn. Nou dat ben ik, ik ben een geboren en getogen jeneverneus.” Volgens Jochem zijn mensen van buiten de stad minder gemotiveerd: “Iemand van buitenaf, wat nieuwe burgemeesters vaak zijn, die hebben toch minder met Schiedam en minder intrinsiek gemotiveerd om de stad een stap naar voren te brengen.”

Jochem hoopt dat zijn motivatie hem dichter bij zijn grote droom kan brengen. Hij schat zijn kansen als jonge Schiedammer hoog in: “Het is natuurlijk heel erg flauw dat je iemand van 22 gaat aanspreken op zijn ervaring, terwijl hij misschien wel heel erg gemotiveerd is en andere kwaliteiten heeft.” 

Woensdag zal de sollicitant zich melden bij het stadskantoor om zijn motivatiebrief hoogstpersoonlijk af te geven. Jochem hoopt snel reactie te krijgen: “Ik denk dat ik iedere week of iedere twee weken ga bellen over hoe het gesprek gaat. Dan wachten totdat ik word uitgenodigd.” 

'Sollicitatieprocedure nog niet eens gestart'

De gemeente laat weten dat 'de sollicitatieprocedure nog niet eens is gestart'. Een woordvoerder stelt dat de vacature waarschijnlijk pas in het najaar wordt opengesteld. 'De nu benoemde waarnemend burgemeester is door de Commissaris van de Koning benoemd en is er uiteraard tijdelijk tot de 'echte' nieuwe burgemeester aantreedt. Dat zal naar verwachting over een klein jaar zijn.'

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media