advertentie
zaterdag 27 mei 2023 10:16

In Schiedam staat je auto minder veilig dan in de omringende steden

In Schiedam staat je auto minder veilig dan in de omringende steden Foto: stockfoto politie

In Schiedam worden er relatief gezien meer motorvoertuigen gestolen dan in Rotterdam, Vlaardingen, Midden Delfland en Delft, blijkt uit onderzoek van Independer. 

door Matthijs Rorije

In Schiedam worden er relatief gezien meer motorvoertuigen gestolen dan in Rotterdam, Vlaardingen, Midden Delfland en Delft, blijkt uit onderzoek van Independer

Per 100.000 inwoners werden er in Schiedam in de eerste vier maanden van dit jaar 6,31 motorvoertuigen gestolen. In Rotterdam lag dat aantal op 5,58, in Vlaardingen op 5,41, Delft scoorde 2,53 en Midden Delfland zelfs maar 1,25.

Wel neemt het aantal diefstallen in onze regio af: in de eerste vier maanden van dit jaar stond het aantal diefstallen van motorvoertuigen in Schiedam op 24, in 2022 waren dat er in dezelfde periode 29. Rotterdam en Midden Delfland laten hetzelfde beeld zien, in Vlaardingen werd er in de eerste vier maanden van dit jaar één auto meer gestolen dan vorig jaar (18). In Delft bleef het aantal diefstallen gelijk.

In heel het land werden er van januari tot en met april 2023 volgens Independer al bijna 3.000 mensen de dupe van een autodiefstal. 'Het aantal gestolen bolides ligt hiermee bijna 6% hoger dan vorig jaar en zelfs 31% hoger dan twee jaar eerder.' Onze regio is dus wat dat betreft een positieve uitschieter.

 

Bron: Independer