advertentie
zondag 28 mei 2023 17:28

Politie tasert automobilst op A20

De politie heeft zondagmiddag op de A20 een automobilist getaserd. Dat gebeurde in de richting van Hoek van Holland voor het knooppunt Kleinpolderplein. De man werd na het taseren aangehouden. Hij had met z'n auto in Berkel en Roderijs en in Rotterdam, onder andere op de G.K. Hogendorpweg, Teldersweg, Gordelweg en het parkeerterrein van het Franciscus Gasthuis ziekenhuis tegen auto's en bestuurders aangereden. Daarbij raakten volgens de politie minstens drie mensen (licht)gewond.

De politie heeft zondagmiddag op de A20 een automobilist getaserd. Dat gebeurde in de richting van Hoek van Holland voor het knooppunt Kleinpolderplein. De marechaussee reed de auto klem, de snelweg werd even afgesloten.

De man werd na het taseren aangehouden. Hij had met z'n auto in Berkel en Roderijs en in Rotterdam, onder andere op de G.K. Hogendorpweg, Teldersweg, Gordelweg en het parkeerterrein van het Franciscus Gasthuis ziekenhuis tegen auto's en bestuurders aangereden. Daarbij raakten volgens de politie minstens drie mensen (licht)gewond.

Rijnmond meldt dat ‘ook verkeersborden werden geramd en een motorrijder werd zelfs opzettelijk bijna van de weg gereden’.

‘Als de man wordt ingerekend, ligt de voorkant van zijn Skoda helemaal in de kreukels, is de voorruit gebarsten en zijn de airbags uitgeklapt. Meerdere banden van de auto zijn aan flarden, de automobilist heeft een tijdje op de velgen gereden.

Waarom de man zich zo heeft gedragen in het verkeer, wordt verder onderzocht.’