advertentie
dinsdag 30 mei 2023 19:45

Woensdag speciale live-uitzending op SCHIE: het officiële afscheid van Cor Lamers als burgemeester van Schiedam

Woensdagavond is er op SCHIE TV en deze website een speciale live-uitzending te zien waarin het officiële afscheid van Cor Lamers als burgemeester van Schiedam centraal staat. De uitzending begint om 19:30 uur met een korte talkshow vanuit de hal van het Stadskantoor onder leiding van Tjerk van der Ende.

Woensdagavond is er op SCHIE TV en deze website een speciale live-uitzending te zien waarin het officiële afscheid van Cor Lamers als burgemeester van Schiedam centraal staat.

De uitzending begint om 19:30 uur met een korte talkshow vanuit de hal van het Stadskantoor onder leiding van Tjerk van der Ende.

Om 20:00 uur schakelen we over naar de raadszaal, een paar meter verder, voor een bijzondere vergadering van de gemeenteraad. Onder andere Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, en Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland zijn aanwezig in de Aleidazaal. Verder spreken wethouder Antoinette Laan, in haar rol als eerste locoburgemeester en Onno Spek, raadslid en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Publiekelijk afscheid

Een dag later, donderdag 1 juni, neemt Lamers ook nog afscheid van de rest van Schiedam. Het afscheid vindt tussen 16.00 en 18.00 uur plaats in de Grote- of Sint Janskerk, een locatie die volgens de gemeente is uitgekozen vanwege de belangstelling van Lamers voor geschiedenis. Deze gelegenheid is openbaar toegankelijk.