advertentie
woensdag 07 juni 2023 08:54

Politie ziet flinke toename in aantal auto inbraken in Schiedam

Politie ziet flinke toename in aantal auto inbraken in Schiedam Foto: Instagram/politie Schiedam

De Schiedamse politie meldt 'weer een stijgende lijn in de aantal auto inbraken en fietsendiefstallen'. Volgens de agenten zijn er de afgelopen twee weken 'rond de 23' auto inbraken gemeld. De politie vindt het 'opvallend om te zien' dat 90% van de inbraken en diefstallen onder de A20 plaatsvinden, dus in centrum, oost, west en de Gorzen.

door Matthijs Rorije

De Schiedamse politie meldt 'weer een stijgende lijn in de aantal auto inbraken en fietsendiefstallen'. Volgens de agenten zijn er de afgelopen twee weken 'rond de 23' auto inbraken gemeld.

De politie vindt het 'opvallend om te zien' dat 90% van de inbraken en diefstallen onder de A20 plaatsvinden, dus in centrum, oost, west en de Gorzen.

'We proberen zoveel mogelijk locaties mee te nemen in de surveillance en pakken ook vaak de fiets om zo snel een wijk te kunnen uitkammen' beloven de agenten.

De politie geeft op Instagram ook nog wat tips om het de dieven zo lastig mogelijk te maken, zoals: 'check of u uw auto goed op slot zet'. Dat lijkt een open deur, maar volgens de politie staan er veel auto's open. Ook is het verstandig om geen (dure) spullen in het zicht te laten liggen. Uw auto of fiets op een goed verlichte plek parkeren zou ook helpen, net als het installeren van een alarm.

Om te zorgen dat het dievengilde van uw trouwe tweewieler afblijft is het verstandig om gebruik te maken van een dubbel slot, 'het liefst een slot met een hoog 'ART' keurmerk'.  Een fiets voor langere tijd op bijvoorbeeld het station te laten staan is niet verstandig.