advertentie
zaterdag 10 juni 2023 11:31

Schiedamse en Vlaardingse judoka's doen mee aan het grootste sportevenement van 2023 ter wereld

Ook al hebben ze een geestelijke beperking, deze sporters kennen geen grenzen en inspireren de wereld. Zes judoka's en twee begeleiders vertegenwoordigen Schiedam, Vlaardingen en Hoogvliet op de Special Olympics World Summer Games 2023 in Berlijn. Te gast in de Schiedamse/Vlaardingse talkshow Onder Ogen zijn Rob Hoogendijk, begeleider en Marit van der Holst, judoka.

door Matthijs Rorije

Ook al hebben ze een geestelijke beperking, deze sporters kennen geen grenzen en inspireren de wereld. Zes judoka's en twee begeleiders vertegenwoordigen Schiedam, Vlaardingen en Hoogvliet op de Special Olympics World Summer Games 2023 in Berlijn.

Te gast in de Schiedamse/Vlaardingse talkshow Onder Ogen zijn Rob Hoogendijk, begeleider en Marit van der Holst, judoka.

Zo'n 7.000 sporters uit 190 landen strijden over twee weken in Berlijn bij maar liefst 26 zomersporten om de medailleplaatsen. De Nederlandse delegatie bestaat uit 56 deelnemers. Zes Judoka's komen uit Schiedam en Vlaardingen en doen mee aan deze wereldspelen voor aangepast sporten. Voor deze sporters is het de kans van hun leven, maar ook de moeilijkste competitie ooit. "Ik hoop op een medaille" zegt Marit.

"Alle sporters die ik heb begeleid bij de Special Olympics zijn ten goede veranderd" zegt Rob. "Het is het grootste sportevenement van dit jaar van de hele wereld".

 

 

 

Dit is een fragment uit de 273-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen. Bekijk de hele aflevering hier: onder-ogen-burgemeester-jules-bijl-tram-21-special-olympics-world-games-en-ziekte-van-huntington

Onder Ogen is er elke vrijdag vanaf 20:00 uur LIVE, vanuit Tv-studio Korenbeurs.
Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media