zondag 11 juni 2023 16:22

Eenvoudige winst voor de korfballers van Nexus

Eenvoudige winst voor de korfballers van Nexus Foto: Yannick van Otterloo torent hoog boven 2 tegenstanders uit en speelt Suthes Balasooriyan aan; foto: Nexus

Onder zeer warme omstandigheden moesten de Schiedamse korfballers van Nexus het afgelopen zaterdag opnemen tegen Dijkvogels uit Maasdijk.

Voor Nexus een wedstrijd ‘om des keizers baard’, voor de gasten stond er echter wel degelijk iets op het spel: bij winst zou men een plekje kunnen stijgen op de ranglijst, tot boven de degradatiestreep. Nexus trad aan zonder de geblesseerde Kim Majoor en Noah Poppelier. Zij werden verdienstelijk vervangen door Lynn Brinkman en Jochem Schuurman. Mede door het warme weer kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang, maar tegen het einde van de 1e helft weet Nexus een eerste gaatje te slaan (4-7). De Schiedammers zijn zuiverder in de afronding en aan Maasdijkse zijde lijkt de echte wil om te winnen te ontbreken. Het geeft Nexus uiteindelijke de kans om de punten eenvoudig over de streep te trekken (7-13). Topschutters waren deze week Nick Pak en Juliette van Schie, met elk 6 wapenfeiten.

Na 5 minuten speeltijd viel het eerste doelpunt aan de kant van Nexus door een mooi afstandsschot van Juliette van Schie. Dijkvogels reageerde direct met een korte kans. De eerste helft bleven de twee ploegen elkaar opvolgen met doelpunten, tot aan een 4-4 stand. Met nog 5 minuten te spelen waren Juliette van Schie en Nick Pak degene die voor een 3-punts marge bij rust zorgde.

Afgekoeld en gehydrateerd kwamen beide ploegen terug het veld op. Dezelfde twee spelers van Nexus die met doelpunten eindigden, openden de tweede helft met allebei een afstandsschot. Dijkvogels deed nog een poging om het gat van 6 doelpunten te verkleinen. Maar Nexus liet dit niet gebeuren en bleef mee scoren. Hierna volgde een periode van veel doelpogingen zonder succes aan beide kanten, het warme weer zal hier zeker debet aan geweest zijn. Met nog 10 minuten op de klok, was het Dionne van Dijk die een afstandsschot erin schoot. Nick Pak wist het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken, waardoor de winst van 7 - 13 voor Nexus was.

Een eenvoudige winst vond ook trainer/coach Mario Bernard: “Wij kwamen hier om onze sportieve plicht te vervullen en dat hebben we gedaan. Compliment ook naar Lynn Brinkman, zij speelde een prima wedstrijd.”

Volgende week sluit Nexus het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar op Sportpark Thurlede om  16.00 uur.

Verslag: Sander van der Heide