advertentie
dinsdag 13 juni 2023 19:06

Schiedam niet onder indruk plannen Hotel de Veste: 'Lijkt op zo'n standaard blokkendoos'

Volgens de gemeente Schiedam is het een nieuwe ‘blikvanger’, maar over de uitstraling van het nieuwe Hotel de Veste zijn de meningen verdeeld. Vorige week maakte de gemeente bekend dat naast Pathé een 65 meter hoog hotel moet komen. Het uiterlijk valt niet bij iedereen in de smaak, maar over de locatie zijn Schiedammers wél te spreken

door Jarno Wagenveld

Volgens de gemeente Schiedam is het een nieuwe ‘blikvanger’, maar over de uitstraling van het nieuwe Hotel de Veste zijn de meningen verdeeld. Vorige week maakte de gemeente bekend dat naast Pathé een 65 meter hoog hotel moet verrijzen. Het uiterlijk valt niet bij iedereen in de smaak, maar over de locatie zijn Schiedammers wél te spreken.

Één voorbijganger is niet heel enthousiast over het ontwerp van het gebouw. “Het komt op mij een beetje over als een heel standaard blokkendoos, die je overal langs de snelweg ziet staan.” Een andere Schiedammer vindt het gebouw wel een goede indruk geven. “Het ziet er wel mooi uit. Modern. Het doet mij wel een beetje denken aan het Erasmus MC.”

De locatie van het gebouw is wel goed uitgekozen. “Het is denk ik een toplocatie. Dat je daar een hotel wil bouwen, snap ik heel goed. Ik denk dat het voor Schiedam ook goed is. De stad mag best wel een impuls krijgen van nieuwbouw. Dan vind ik dit weinig toevoegen.”

Het hotel moet eind 2025 open gaan voor publiek.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media